Следвайте ни

Чуден феномен се появи в Черно море СНИМКА

viber icon

По време на експедиция за изучаване на китоподобните в Черно и Азовско море, екип изследователи от Института по биология на Южните морета на Руската академия на науките успяха да забележат делфин албинос.

Такива случаи са сравнително редки сред китоподобните, а някои дори разпознават знамение във видяното. Екземплярът с необичаен цвят принадлежи към делфините афали - вид, който става все по-рядък в Черно море. За цялото време на експедицията екипът регистрира само две големи групи афали според пресслужбата на института. Другите морски бозайници - муткури и обикновени делфини - са по-многобройни.

Чудно знамение се появи в Черно море (СНИМКА)

Според руските биолози албиносът делфин е млад индивид, който се движи с по-голям роднина, вероятно майка му. За съжаление, въпреки младата си възраст, необичайният делфин вече е пострадал от хората - на опашката му се забелязват дълбоки белези, характерни признаци на нараняване от корабен винт. Като цяло състоянието на младия делфин е задоволително, но изследователите се притесняват, че семейството му може да мигрира за риболов извън националния природен парк "Тарханкутски", където може да се сблъсква с много опасности, предава offnews.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?