Следвайте ни

Чистката в МВР: Бойко Рашков освободи шефа на Инспектората

viber icon

Със заповед на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков е освободен от длъжност ръководителят на дирекция "Инспекторат" в МВР Николай Гешев.

От министерството съобщават, че заповедта е на основание "придобито право на пенсия" и влиза в сила от 12 май.

Гешев обаче е в болничен от вторник заради усложнения след преболедуван Covid-19. Той разказа пред bTV, че е търсен, за да му бъде връчена заповед за уволнение.

"Не успях да я получа, тъй като се намирам в отпуск по болест. Разбрах, че са идвали служители на Дирекция "Инспекторат" и на Дирекция "Човешки ресурси" с такава идея, но не успях да се видя с тях", каза Гешев и отхвърли тезата, че болничният му е свързан с встъпването в длъжност на новото служебно правителство.

Разказа още, че е уволняван и преди - през 2017 г., отново по време на служебно правителство. Въпреки това сега е изненадан. Не намира законово основание за това и твърди, че ако е дисциплинарно, трябва да има проверка.

"Това се дължи не само на доноси, но и на амбиции, целта е да се овладее Инспектората на МВР, защото той извършва основните проверки и в тях установяваме нарушения. Някой път в мое отсъствие може да бъде казано Инспекторатът да не извърши определена проверка или да извърши тенденциозна проверка", заяви Гешев.

Той не е разговарял с новия вътрешен министър Бойко Рашков, но са работили заедно в миналото. "Единственият случай, в който той се е запознал с моята работа е преди 6 г., когато той беше председател на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства. Беше дал една висока, положителна оценка за нашата работа", посочи Гешев и допълни, че не е политически обвързан. Отхвърли и възможността да има пропуски в работата му. "Даже бях обвиняван от колеги, че образувам проверки и вътре в Инспектората", каза още той.

Както и при предишното уволнение, Николай Гешев ще търси правата си. Тогава е възстановен на работа след съдебно решение.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Биби

Биби

14.05.2021 | 03:02

Хайде вън всички герберски кучета! Бяхте се залепили, като гербови марки! Само така Рашков!

Отговори
13 7
Аспарух от рода Дуло

Аспарух от рода Дуло

13.05.2021 | 23:27

Комунистическите плужеци изпълзяват от дупките си един по един!

Отговори
5 13
Да ти го

Да ти го

13.05.2021 | 23:22

Браво Рашков...до стената и на колене!!! Те се замозабравиха....днес една пи.кла била шеф на агенция...орева орталъка,че са я изгонили...тя тая колко хляб има да изяде да бъде деловодител не шеф на ведомството...то е било там вакханалия.. От кол и въже... Трябва да ги изкарат под строй до един да напуснат министерства и ведомства.... И да йм ударят по 10 тояги на го.ло...

Отговори
16 10
Наташа Манева

Наташа Манева

13.05.2021 | 22:25

А самият министър не е ли в пенсионна възраст?

Отговори
13 13
Румен Радев

Румен Радев

13.05.2021 | 21:51

Рашков, действай, гони ги и заличавай следите ми, защото в затвора не ми се ходи. Олиии, ами ако дойдат американците, какво ще правя?

Отговори
18 20
Да ти го

Да ти го

13.05.2021 | 23:15

Този тъ.п коментар може да напише само тъп.ак от класа!!! Фаворит си...

Отговори
11 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?