Следвайте ни

Четата на Мангъров се вля в софийския протест

viber icon

Неочаквана подкрепа получи софийският протест. Хората на главния опозиционер на мерките - доцент Мангъров, се вляха в митинга.

Студентите отново поведоха протеста с искания за оставките на правителството, премиера Борисов и главния прокурор Гешев. И тази вечер те понесоха огромния транспарант с надпис "Оставка".

Към 19 ч. студентите блокираха движението край Ректората на СУ, a малко по-късно демонстранти, които участват в протестите на "Отровното трио" и "Системата ни убива", блокираха и кръстовището на Орлов мост, предаде "Офнюз".

Същевременно към 20.40 ч. на трибуната пред Президентството "Отровното трио" даде думата на проф. д-р Иван Чалъков от клиниката по УНГ в болница ”Царица Йоанна-ИСУЛ”.

"Доц. Мангъров, доц. Андрей Чорбанов, аз и още много други хора сме преследвани и от казионни медии, и от прокуратура" - заяви проф. Чалъков. 

Необмислено е да засягам темата за т.нар. епидемия - тя е голям въпрос. Само ще ви кажа едно: тук не става дума за медицина и за наука. За съжаление някои от знаещите и можещите хора си продадоха душата на дявола и обслужват интересите на Бойко Борисов. Останалите искаме в един коректен, научен и медицински спор да дискутираме, каза проф. Чалъков. 

Ние действително имаме нужда от имунитет - социален, здравен и политически. Рецептата за този имунитет се нарича "Оставка" - призова той.

Към 21 ч. тази вечер демонстрантите поеха на традиционното си шествие към Орлов мост.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?