1553
Следвайте ни

Честит Ден на независимостта, вижте как Пловдив ще почете паметната дата

viber icon

На 22 септември България чества едно от най-значимите събития от новата си история. На тази дата през 1908 г. българската държава обявява своята независимост. Това се случва във Велико Търново, с манифест. С този акт на практика се отхвърлят последните васални връзки с Османската империя. Княжество България става независима държава начело с коронования цар Фердинанд.

Възстановка пренася пловдивчани назад в миналото и възкресява паметния ден. Това ще се случи точно в 11:30 часа на Гроздовия пазар, когато гражданите ще посрещнат  цар Фердинанд и княгиня Елеонора.

Поводът е отбелязването на 113-годишнината от паметната дата 22 септември 1908 г. В ролята на Фердинанд при възстановката на историческите събития ще влезе Сава Куфаров, който ще пристигне с файтон заедно със съпругата си Лияна Куфарова. 

Слово ще произнесе председателят на Общинския съвет Александър Държиков, а водещ ще е Златко Павлов. Участие ще вземат  Духов оркестър - Пловдив, с диригент Николай Гешев и членовете на комитет „Родолюбие”.

Програмата на празника ще започне още в 10.00 часа с молебен в храм „Света Неделя“ и в 10.30 часа ще продължи с полагане на венци и цветя на паметната плоча на Александър Малинов в подножието на Стария град. Двете събития се организират традиционно от Сдружение „Петко Каравелов“-Пловдив. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Биткойнър

Биткойнър

22.09.2021 | 15:48

Как лесно и бързо да печелим криптовалута биткойн, само тук и сега : http://bitcoinzavseki.blogspot.com

Отговори
0 0
Вода се лей

Вода се лей

22.09.2021 | 13:22

Додея ми независим, прошение явявам да съм зависим, от мене животът ми дарен да е зависен. Не от илюзии на двойния морал, едно да кажа, и обратното да правя, да не мисля. Човекът цялостен да е, духовен, справедлив, човечен. Фалшиви обожествили се божества не ми са потребни, законите на Вселената едни за всички са

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?