Следвайте ни

Червени рокади: Нинова извади знакови лица от Изпълнителното бюро на БСП

viber icon

Изненадващо е, че мястото си в бюрото ще загуби и Янаки Стоилов, който стана служебен министър на правосъдието

Корнелия Нинова вади Крум Зарков от Изпълнителното бюро на БСП, което е тясното ръководство на партията. Тя предлага на Националния съвет досегашните зам.-председатели да си останат, пише "Флагман". 

Припомняме, че цялото Изпълнително бюро (ИБ) на БСП подаде оставка след слабия резултат на вота на 4 април. Днес пленумът трябва да одобри новото тясно ръководство на партията.

Нинова предлага от ИБ да излезе друг млад кадър – Стоян Мирчев, както и Георги Свиленски и Иван Валентинов Иванов.

Изненадващо е, че мястото си в бюрото, изглежда, ще загуби и Янаки Стоилов, който стана служебен министър на правосъдието преди дни. Стоилов имаше особена функция в ИБ. Той бе председател на Комисията по идейно и програмно развитие на БСП, с ранг на зам.-председател със съвещателен глас в Изпълнителното бюро. 

Останалите зам.-председатели не се променят. Такива ще продължат да бъдат Кристиан Вигенин, Владимир Москов, Ирена Анастасова и Атанас Зафиров. 

Крум Зарков е сред изявените млади надежди на БСП. Вероятно "грешката" му е, че е поискал от Нинова да си подаде оставката заедно с Изпълнителното бюро след провала на изборите на 4 април. 

Стефан Бурджев се издига от редови член до секретар в ИБ. В тясното ръководство Корнелия Нинова предлага да влязат и някои нови лица - Георги Гьоков, Станислав Стоенчев, Таско Ерменков, Емил Хумчев, Георги Йорданов, Александър Горчев. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Слай

Слай

26.05.2021 | 09:56

Истината е, че по всички, абсолютно всички показатели управлението на Станишев изпреварва с пъти управлението на Борисов. Справка - НСИ. Но какво нещо е пропагандата. Лъжата повторена стотици пъти - става истина.

Отговори
1 0
мнение

мнение

25.05.2021 | 18:26

Когото и да сложи, затъването ще продължи! БСП не е алтернатива на ГЕРБ! А и все още помним "социалното" управление на Станишев! Освен това, БСП гласува за държавните субсидии и против Референдума! Народът не иска да издържа чрез субсидии крадливи партии! Те достатъчно крадат от обществените ресурси.....

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?