Следвайте ни

Черна класация! Ето в кой град стават най-много катастрофи

viber icon

Стана ясно кой град води в черната класация за най-много катастрофи. От началото на годината до края на отпускарския сезон Пловдив се нарежда на първо място по брой пътни инциденти.

В топ 3 влизат още София и Варна, показва равносметката на Пътната полиция, цитирана от бТВ.

От Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ пресметнаха, че шумните маркировки може да намалят риска от злополуки с до 40 процента. Такава шумна маркировка пази на разклона за село Атия, между Бургас и Созопол, на мястото, където преди три години кола блъсна 16-годишен ученик на пешеходна пътека.

"Колкото и човек да е разсеян по време на шофиране, макар че няма правото да бъде разсеян, шумящата маркировка напомня, че трябва по някакъв начин да се  намали скоростта или да се предприеме някакво действие“, споделя мнение Марията Пазвантова, шофьор.

"Водачът се отбива от активна лента, губи контрол и навлиза вече в аварийна, именно този шум може да го стресне и да обърне внимание“, обяснява Даниел Иванчиков от АПИ.

Въпреки че помагат и за концентрацията на шофьорите, причината за поставянето на шумните маркировки е друга – старите пътища. Засега поставянето на такива маркировки в населени места е почти невъзможно заради силния шум от тях.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Промяна

Промяна

04.10.2020 | 09:58

Отговорът е в този град в, който липсва инфраструктура. И това е всяка година.

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?