Следвайте ни

Ченге за пример: Банковият обирджия от Дупница с 15 награди

viber icon

Банковият обирджия от Дупница Крум Йорданов е работил в системата на МВР 19 г. Преди седмица 40-годишният мъж нахлу с пистолет в клон на банка и открадна 54 хил. лв., а час и половина по-късно бе заловен. Показал на разследващите къде е скрил парите и те били намерени под храсти в краен квартал. Не си спомнял обаче къде е хвърлил пистолета. Окръжният съд го остави за постоянно в ареста, а адвокатът му няма да обжалва решението пред Апелативен съд-София.

Очаква се да му бъде направена съдебно-психиатрична експертиза.

Йорданов има диплома за бакалавър по психология, прeминал е редица курсове за повишаване на професионалната квалификация в Академията на МВР, има над 15 награди, пише "24 часа".

Той е работил в различни структури на МВР в София. Участвал е в залавянето на няколко големи групи бежанци, припомнят негови колеги. Преди около 3 г. обаче се появяват първите му служебни проблеми.

През 2019 г. е бил дисциплинарно уволнен. Тогава е заемал длъжността полицейски инспектор IV степен, група "Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали", сектор "Пътна полиция", отдел "Охранителна полиция" при ОД на МВР - София. Причината за уволнението е, че не е подал декларация за това, че по време на отпуск е работил на строителен обект, твърдят началниците му. Съдът обаче отмени заповедта и го възстанови на работа. В хода на делото станало ясно, че е предоставил камиона си под наем на строителна фирма, а не е доказано той да е работил на обекта. През юли 2020 г. е възстановен отново в системата на МВР, но на друга длъжност в Костинброд. Той обжалва тази заповед и на първа инстанция съдът я отмени и постанови да бъде възстановен на предишната си месторабота. 

През октомври м.г. обаче сам подава рапорт за напускане на МВР по собствено желание. Сега води дело и за отмяна на тази министерска заповед, защото твърди, че му е оказан натиск да напусне системата. По делото се очаква решение. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?