2374
Следвайте ни

Цената на тока и зеленият сертификат скараха депутатите в Народното събрание

viber icon

Цената на тока и зеленият сертификат скараха депутатите в Народното събрание. До скандал се стигна и по въпроса да има или не временна комисия за проверка на машинния вот.

Денят започна с две искания на ГЕРБ - отмяна на зеления сертификат за всички, щом не важи за властта и компенсация за цената на тока.

„В 17 ч. токът ще струва 1064 лв. Предлагам да включите в дневния ред проекта на решение, който аз и мои колеги внесохме, защото считам, че това е най-важната тема, която трябва да разгледа НС през тази седмица“, каза Делян Добрев от ГЕРБ.

„Двете теми, които се поставят на НС от нашата парламентарна група, не са някакви законодателни инициативи, които могат да търпят отлагане напред във времето“, добави Десислав Атанасова.

Председателят на Народното събрание Никола Манчев съобщи, че предложението няма да бъде поставено на гласуване.

Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ на свой ред заяви: „Предложението на ГЕРБ за зеления сертификат има логика да бъде обсъдено, защото в обществото е чувствителна тази тема – като оголен нерв за хората в страната.“

Точките не влязоха в дневния ред, което разгневи „Възраждане“.

„През вратата на Народното събрание, заедно с народните представители от „Възраждане“, ще влязат още хиляди българи. Щом не искате да подходите с разум, ще получите революция“, заяви Костадин Костадинов.

„Това, което прозвуча в декларацията на „Възраждане“, в края на тази декларация съдържаше директен призив за насилие, нахлуване в Народното събрание, натиск върху народните представители. Смятам, че това е недопустимо“, заяви Кристиан Вигенин от БСП.

Вместо тока и сертификата, депутатите ще решат дали комисия да проверява машинното гласуване и мерките за борба с коронавируса.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?