Следвайте ни

Целта на пощенските обирджии - 1 млн. лв. за пенсии

viber icon

Близо един милион лева за пенсии, които са се намирали в касата на Централна поща - Видин е била целта на четиримата маскирани обирджии. Това съобщи зам.-окръжният прокурор на града Владислав Влашев пред бТВ. 

През нощта в сградата на пощата са влезли трима маскирани и въоръжени и са направили опит да разбият трезора.

„Проникнато е през врата зад централния вход. Охраната е бил в стаичката си при леглото. Охраната е бил един човек. Работим по всички версии. Има записи от охранителните камери, но няма свидетели. Охраната се състои от портиер към пощите и охрана от външна фирма. Когато изясним всички обстоятелства, ще дадем повече подробности", уточни той.

"Извършителите засега са били трима маскирани. Били са въоръжени, но не мога да кажа с какво. Сработил е датчик на охранителната фирма“, допълни Влашев.

По думите на Влашев в него са били парите за пенсии, които се изплащат от 7 юни – около 1 млн. лв. Охранителят, който е бил в стаичката си, е бил вързан с белезници.

Ужасяваща безотговорност на „Български пощи“ при охраната на такава сума, коментира прокурор Влашев. По думите му се работи по всички версии, включително и за участие на вътрешен човек.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?