Следвайте ни

Цацаров обяви за колко милиона са исковете срещу Васил Божков 

viber icon

278 млн. лв. е общият размер на исковете срещу Васил Божков и свързаните с него лица, каза шефът на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров пред БНТ. Той  припомни и каква е процедурата по отношение на имуществото на Божков - Антикорупционната комисия трябва да докаже пред съда тезата си за незаконно имущество.

Сотир Цацаров акцентира и върху още един проблем. Според него са наложителни законови промени, които да прецизират 50-те лица, определени за висши публични длъжности. "Промени са необходими в частта, която касае отнемането на имущество. Има натрупана значителна съдебна практика, която трябва да намери отражение в разпоредбите на закона. Когато законът е правен, част от тази практика не е формиране. Сега и ние имаме практика, и съдилищата", каза Цацаров. Според него няма народни представители, които да не споделят такива искания за промени в закона, но такива действия не са предприети. 

"Ще се прецизира режимът, при който те самите подават декларации за имущество и интереси. Достатъчно е да кажа, че за изминалата година сме получили и обработили не по-малко от 12 000 декларации. Трябва да се създаде улеснен и прозрачен режим за деклариране. Трябва да има съвсем ясни гаранции за лицата, срещу които завеждаме определени искове за отнемане на имущество, че това ще става при пълно отчитане на тяхното имотно състояние и разликите между приходите и разходите", обясни още Сотир Цацаров. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

ЛЪЖЕЦ

ЛЪЖЕЦ

26.02.2021 | 11:27

БОЖКОВ ТИ СЕ ДОЩЯ ДА ГЪРЧИШ ДА НЕ СТАНЕ ОБРАТНОТО БОЖКОВ ДА ВИ ГЪРЧИ..... НЕ ЧЕ МИ Е СИМПАТИЧЕН БОЖКОВ АМА ТАКЪВ МАГИСТРАТ МАЗЕН КАТО ТОЗИ МИ Е ОТВРАТИТЕЛЕН...

Отговори
3 3
ЛЪЖЕЦ

ЛЪЖЕЦ

26.02.2021 | 11:26

КАКВИ ОЧИ ИМА ТОЗИ ЧОВЕК ДА ИЗЛЕЗЕ И ГОВОРИ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ....И ЗА КОРУПЦИЯ.. В ЗАРЕВОТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА ИМАШЕ БАНКИ КОИТО АКО НЕ МИНЕХА СДЕЛКИТЕ ПРЕЗ НОТАРИУС ЦАЦАРОВА...БЕШЕ НАКАЗУЕМО ЗА ЮРИСТИТЕ И САМО ТОВА ЛИ?!?!АМИ НИКОЙ ЛИ НЕ ПОМНИ КАК ТОЗИ ИЗПОВЯДА СДЕЛКА ПРИ ЖЕНА СИ ИМОТНА ЗА ЕДНИ ПАРИ УЖ КУПЕНА А КОГАТО Я РАЗВАЛИ ПОИСКА РЕАЛНИТЕ ПАРИ....ТОВА КЪДЕ В КОЙ ПРАВЕН СВЯТ ИЛИ ПРАВОВА ДЪРЖАВА ГО ИМА?!?! И ТОЯ ЩЕ МИ БОРИ КОРУПЦИЯТА.....АЙДЕ ХОЛАН....ТЕЗИ ЛОКУМИ СМЕ ГИ ЯЛИ ... И КАКТО СЕ ВИЖДА КАТО СВАЛИ ОЧИЛАТА НЯМА ПРОБЛЕМ КАТО ГИ СЛОЖИ ИМА АМА ЗА ЕЕЕЕЙЙЙ ОНЯ ТАМ В ЪГЪЛА....СРАМ И ПОЗОР ЗА ПРАВОСЪДИЕТО НИ.... НЕ ГО ПОКАЗВАЙТЕ ТОЯ ЗАЩОТО ТИ ИДВА ВЕДНАГА ПЪРВОСИГНАЛНО ДА ГО ТРЕСНЕШ ПО НАГЛАТА ГЛАВА...ОМРЪЗНАХА НИ ТЕЗИ МИЗЕРНИЦИ ЛАЗЕЩИ И ЛЪЖЕЩИ....КОГАТО ПОЧНАТ И МАГИСТРАТИ ДА ВЛИЗАТ И АДВОКАТИ ПО ПАНДИЗИТЕ ТОГАВА ЩЕ ИМА РЕД.... АМИН ДАЙ БОЖЕ....ЩЕ ИЗТЪРПИМ ДО 04.04.2021Г......

Отговори
3 5
СЧЕТОВОДИТЕЛЯ

СЧЕТОВОДИТЕЛЯ

26.02.2021 | 10:24

А КОЛКО МИЛИОНА ЩЕ ПЛАТИ ДАНЪКОПЛАТЕЦА НА БОЖКОВ КАТО ОСЪДИ ДЪРЖАВАТА ЗА УПРАЖНЕНИЯТА НА ПЕЕВСКИТЕ ИБРИКЧИЙ ГЕШЕВ И ЦАЦАРОВ.

Отговори
3 4
Георги Димов

Георги Димов

26.02.2021 | 11:19

Приятелю, този прави каквото му нареди Мутрата, а ти очакваш от него да извърши подвизи! Няма да стане! Той първо да изясни неяснотие около имота си на язовир Батак, тогава да съди другите! Защо всичко около този скандал се потули?

Отговори
4 5
* *

* *

26.02.2021 | 09:51

Пеевско корумпе.

Отговори
4 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?