Следвайте ни

Цацаров: Момчето от Пловдив не е терорист

viber icon

Момчето от Пловдив не е терорист. Случаят е класически пример за това, което само сме чели и коментираме, че се случва в други страни. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров, предаде БГНЕС. Засега 16-годишният младеж е поставен под надзора на член на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица.

„Някак си си мислим, че тук, у нас, такива случаи не могат да се случат“, продължи главният прокурор. Сотир Цацаров обясни, че младежът е бил вербуван от лице от арабски произход, живеещо в държава от Северна Африка. Кореспонденцията се е осъществявала изцяло по интернет и е протекла на няколко етапа. Първоначално той е бил въведен в ценностите на исляма. „Следва информация за това какво е задължението на всеки истински мюсюлманин. То градира от това да твори добро всеки ден, до това да унищожава неверниците. След това започва изпращането на клипове, от които първоначалната реакция е била отвращение и уплаха. Следва изпращането на послания, свързани с това, че един истински мюсюлманин трябва в живота си да унищожи поне един неверник. Следват още инструкции, довели до това, намерено в дома му”, обясни Цацаров. Според него младежът не би извършил терористичен акт, какъвто би направил един истински терорист. „Но ние не знаем каква би била следващата стъпка“, отбеляза обвинител номер едно. По информация на прокуратурата младежът е от християнско семейство, но има данни за роднина в рода си, изповядващ ислям. „Това само по себе си нищо не значи“, категоричен бе Цацаров.

В момента службите работят по установяването на лицето, което е осъществявало контакт с 16-годишния младеж. Actualno.com

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Гадния до Батко

14.06.2019 | 01:25

Искаш ли да застанеш с гръб към мен и да усетиш топъл дъх във врата си.Много ще ти хареса и със сигурност пак ще ме потърсиш.

Отговори
1 0

Бай Кольо Лудия до батко

14.06.2019 | 01:12

Мога ли да те помоля най-учтиво и аз да ти забия един тукат зад тъпата кратуна.

Отговори
1 0

Невена до батко

14.06.2019 | 01:05

Абе отворен,защо направо не легнеш в гроба и не вземеш да се застреляш.Ако нямаше такива като теб,живота наистина щеше да е далеч по-хубав.

Отговори
1 0

НОСТРАДАМУС ДО БАТКО

14.06.2019 | 00:54

В такъв случай ти пожелавам една от повечкото жертви да са майка ти ,баща ти и всички твои роднини,пък тогава да видим дали няма да се стреснеш пумярино.А това за шамара зад врата,може да го пробваме на твоя врат.Ако не можеш сам,обади се ще се постарая да ти помогна.Гарантирам ти,че ще го помниш цял живот.И не забравяй,че и теб те чакат на Рогошко шосе,но гледай като тръгнеш на там да не забравиш да си сложиш най-новите дрехи.А пък за живота не се притеснявай,той ще продължи и без теб,даже ще стане по-хубав.Отворено малоумно същество.

Отговори
1 0

Батко

13.06.2019 | 22:29

Абе кви християнски ценности, те повечето хората за трепане. Една бомба и повечко жертви за съжаление няма да стресне никого. Животът ще си продължи, така сме устроени и никакви християнски ценности няма да помогнат. Земи си бий един шамар зад врата сам, като си толкова отворен. Сложи си новите дрехи и стига глупости. Радвайте се на живота, докато можете, че гроба чака. За едни утре, за други след 100 години, ама си чака. Християнски ценности, глупости!

Отговори
1 1

НОСТРАДАМУС

13.06.2019 | 21:58

Може да не е бил истински терорист,но е бил на една крачка да стане такъв.Искам да отбележа,че родителите въпреки ,че са взели мерки и са го предали на властите,също трябва да изядат по един шамар зад врата,защото те ако през тези 16 години го бяха въвели и обяснили какви са истинските християнски ценности,това пичлиме нямаше да се подведе и нямаше да се подготвя да трепе хора.

Отговори
3 1

13.06.2019 | 21:23

Прокуроре, кога ще започнеш разследване на Шайката ?

Отговори
5 0

loko

13.06.2019 | 19:11

a kakav e

Отговори
5 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?