Следвайте ни

Бузлуджа почервеня - стотици другари отбелязаха 130 години социалистическо движение СНИМКИ

viber icon

Хиляди социалисти се събраха на традиционния събор на левицата на връх Бузлуджа, за да отбележат 130 години организирано социалистическо движение в България, пише dnes.dir.bg.

Седмица преди предсрочните парламентарни избори тук дойдоха и водачите на листи на "БСП за България" и представители на коалиционните партньори. Те се качиха на сцената под звуците на песента "Една българска роза" в изпълнение на Маргарита Хранова, а лидерът на БСП Корнелия Нинова отиде при хората на поляната и им раздаде червени рози.

Доц. д-р Искра Баева от инициативния комитет за отбелязване на 130-годишнината припомни как се ражда българската социалдемокрация и посочи задачите на БСП и лявата общност у нас. Да изградим един по-човечен свят, призова накрая тя.

   

Хиляди социалисти се събраха на традиционния събор на левицата на връх Бузлуджа, за да отбележат 130 години организирано социалистическо движение в България Снимка: БТА


Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че днес са на Бузлуджа да отдадат почит на Димитър Благоев и неговите съмишленици, които преди 130 години поставят началото тук. 130 години борби, ставане и падане, грешки и възходи, но 130 години стремеж към по-добро бъдеще на България, заяви тя.

   

Корнелия Нинова, редом с Левски и Сталин, Путин и Ленин, и Тодор Живков, на чаши за кафе и чай, предлагани на събора Снимка: БТА
Промяната започна от нас и наш дълг е да я завършим, каза Нинова по повод изборите на 11 юли. Тя заяви, че преизчисляване на пенсиите ще има, ако ще и да е условие за създаване на кабинет.

Тази година наградата на НС на БСП на името на Димитър Благоев получи проф. Петър-Емил Митев.

    

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

БСП Пловдив

БСП Пловдив

03.07.2021 | 15:28

Гергов днес бойкотира студените кебапчета и топлата бира на Бузлуджа. Сигурно са му дошли в повече предишните години.

Отговори
6 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?