Следвайте ни

Бургас се тресе! Шефът на полицията хвърли кърпата, хората му плачат

viber icon

Изненадващо, шефът на бургаската полиция старши комисар Радослав Сотиров подаде оставка. Той го направи в емоционално обръщение до препълнената зала с негови подчинени. 

"Не правете компромиси и не оставяйте за дълго семейството си без вашето присъствие", каза Сотиров пред личния състав. Мнозина се разплакаха от следващите му думи:
"На абитуриентския бал на сина ми опитах да го прегърна. Той обаче реагира дистанцирано и не ме допусна. Каза: „Татко, защо чак сега поиска да ме прегърнеш? Късно е…”

След кратка пауза Сотиров се съвзе и продължи така: „Бил съм в Ямболска област, Смолянска област, Пернишка област, София област. Тук срещнах изключително разбиране. Никого не виня, на никого не се сърдя и пак казвам – решението е мое, продиктувано е, но е мое.

Всеки има чест и достойнство и някой път трябва да остане себе си с цената на много. Бъдете здрави, щастливи и успешни  и продължете това, което правехме до момента, а ние надградихме", каза още шефът.

Сотиров беше централна фигура в събитията на 11 юли, когато се сблъскаха протестиращи и активисти на ДПС на плажа в Росенец. Той подаде оставка, след като от София обявиха, че не се е справил.

По-късно лично министър Маринов обяви, че не приема оставката. Той се аргументира, че въпреки напрежението полицията не е допуснала кръв и сериозни инциденти. Интересното е, че в Росенец тогава беше и настоящият МВР шеф Христо Терзийски.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?