1939
Следвайте ни

Бум на търсене на къщи за НГ, вижте до колко скочиха цените

viber icon

Българите са в трескаво търсене къде да прекарат предстоящите новогодишни празници. Нашенците са се устремили към хотели и екоселища, съобщават туроператорските фирми в Пиринско. Резервациите при тях са основно за Нова година. Търсенето е основно за къщи в китни селища, да има всички екстри на градския живот, но да е диво, са сред претенциите на туристите, пише "Труд".

В Пиринско има доста селища, които предлагат такива условия. Това се предимно екоселища в района на Огняново, Гърмен, Марчево, Лещен, Ковачевица, село Баня, край Банско и още десетки такива дестинации.

Къщите за един уикенд с една нощувка варират от 130 лева до 300 евро в зависимост колко е голяма. В Лещен има къщи, които събират до четири семейства. Има и атрактивни екокъщи, изградени от глина.Tе пък се наемат срещу 150 лева за уикенд.

В района на Огняново са най-търсените къщите за гости заради минералната вода, има басейни и гостите си правят различни процедури. Предлагат се и лековити вани.

Най-характерно за тези къщи е, че там се гощават гостите с домашна и вкусна храна. Могат да опитат вино от боровинки, брани в гората, закуската е домашни баници и млинове. Въртят се чевермета по поръчка. Сервира се домашно мляко и сирене.

Къщите са предпочитани и заради COVID, защото е гарантирано, че семействата ще бъдат сами и няма опасност от заразяване.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Българите били

Българите били

13.11.2021 | 21:49

бедни. Места няма.

Отговори
0 0
Биби

Биби

13.11.2021 | 02:19

Да си увеличават колкото си искат цените и без това с тия сертификати, ковити къде ще ходим. Тая година - вкъщи!

Отговори
7 1
Къщи от глина ???

Къщи от глина ???

12.11.2021 | 23:09

Хахаха-пич от кирпич !

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?