Следвайте ни

БСП удари рамо на Томов за кмет на Благоевград

viber icon

БСП отново ще подкрепи независимата кандидатура на Румен Томов на предстоящите частични избори за кмет на областния център, които ще се проведат на 27 юни. Това заяви председателят на партията Корнелия Нинова.

Тя потвърди, че втората причина за посещението ѝ в Благоевград са вътрешните конфликти в БСП, които ѝ отредиха четвърто място в областта на парламентарните избори на 4 април.

БСП няма да излъчи партийна кандидатура за кмет, защото е доволна от екипа на Румен Томов, който беше отстранен от кметския пост заради незаличена в срок негова еднолична фирма.

"Току-що общинският съвет взе решение да подкрепим Румен Томов. Той направи отчет за свършеното, има нашата висока оценка, така че ще разчита на нас и за втория мандат", каза лидерката на социалистите.

Няколко общински структури на БСП в областта се разграничиха от номинациите на предишните парламентарни избори и обвиниха областното ръководство в авторитаризъм. Това е втората причина Нинова да бъде в Благоевград:

"Да, имахме проблеми, тук съм, за да чуя всички общини, да изясним проблемите, да видим къде е имало грешки, да ги поправим заедно, да си поставим много по-висока цел за следващите избори и да я постигнем".

Каква е оценката на Корнелия Нинова за състава на служебното правителство и какви притеснения има:

"Професионалисти, от които се очаква да организират честни избори, прозрачни избори. Служебното правителство ще трябва да работи в една изключително трудна финансова ситуация от към бюджета. Притесненията ми са хората, защото ако те останат без подкрепа, ще бъде изключително тежко".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?