Следвайте ни

БСП с предложение за заплатите на депутатите

viber icon

Във връзка с приетото вчера предложение на „Демократична България“ за допълнително възнаграждение на народните представители в размер до 25% от месечното възнаграждение, заместник-председателя на Народното събрание Кристиан Вигенин даде брифинг в парламента от името на Парламентарната група на „БСП за България“, на който информира за внасянето на следните предложения на левицата:  

„Първо, да отпадне вече приетият текст в Правилника на 44-тото НС,  за възможността за такова допълнително възнаграждение, тъй като не виждаме какви допълнителни възнаграждения трябва да имат народните представители за това, че си изпълняват функциите.

Второто ни предложение, което правим за четвърти път в Народното събрание, е възнагражденията на народните представители да бъдат замразени на равнището на основното възнаграждение от последния месец на 44-тото Народно събрание. Това е позиция, която изразихме нееднократно в периода на предизборната кампания. Ще реализираме тези намерения с тази поправка.“

Като трето предложение на левицата Вигенин очерта премахването на сегашния механизъм, при който заплатите на народните представители се актуализират на всеки три месеца, в съответствие с ръста на средната заплата в публичния сектор в България.

Кристиан Вигенин подчерта, че Парламентарната група на „БСП за България“ не подкрепя направените вчера предложения и изрази надежда, че и след обществената реакция, тези предложения на левицата ще намерят подкрепа в Народното събрание.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Gele

Gele

23.04.2021 | 13:40

Kakav e toq Hamdi Hamdi, Bayramov, Ebimov? Pozor Ninova za besilo ste

Отговори
0 1
Jan

Jan

23.04.2021 | 12:47

350lv za teq murderi. Trqbva vsichki da se mahnat. Toq oktopod se razsicha samo s revoluciq.

Отговори
3 0
jon bon

jon bon

23.04.2021 | 12:04

Късно е либе за китка!!!

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?