Следвайте ни

БСП размаха пръст на Румен Радев за датата на вота

viber icon

БСП демонстрира, че не одобрява бързането на държавния глава да издаде указ за насрочване на парламентарните избори още в първия възможен ден - 28 март. Това пролича от позицията, приета на заседание на изпълнителното бюро на партията. 

Социалистите признават, че президентското правомощие предвижда Румен Радев да издаде указа за парламентарните избори по свое усмотрение, но в същото време напомнят, че сме в пандемия, пише dariknews.bg. 

"Определяне дата за избори е конституционно правомощие на президента. За четири години никога не сме се намесвали в решенията на президентската институция.

За нас всяка дата в законно определения срок е приемлива", се казва в позицията на ИБ на БСП относно определената от президента дата за провеждане на парламентарните избори.

Подчертава се, че към датата на издаване на Указа за насрочване на изборите, той трябва да е съобразен с епидемиологичната обстановка.

"Ние продължаваме подготовката си за избори", се казва още в позицията на социалистите, приета на днешното заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?