Следвайте ни

БСП отрязаха ГЕРБ, не щат нова Конституция

viber icon

БСП няма да участват в консултациите на ГЕРБ за конституционни промени. Това съобщи на извънредна пресконференция Янаки Стоилов от БСП.

Социалистът апелира симпатизантите на левицата открито да изразяват своето недоволство, включително в мирни протести, както и да не участват в избори за Велико народно събрание (ВНС). А парламентарните и извънпарламентарните партии да не участват в зле скалъпената конституционна инициатива, призова още Стоилов.

Националният съвет и парламентарната група на БСП освен това ще приемат и политическа позиция по въпроса, допълни той, цитиран от Дарик.

На въпрос как разчита новите предложения за това дали трябва да отпадне ВНС, Стоилов допълни, че не подкрепят тази идея.

„Може да се обмислят начини да има съвместна работа на НС с ВНС. Борисов си е избрал несполучлива за него роля са е новоучредител на българската държава. Това не му отива“, допълни Стоилов.

Според него в парламент от 120 души, в който се съберат 80 гласа мнозинство, всеки ще може да си прави Конституция, това е нелепо.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?