Следвайте ни

БСП обяви огромна активност, май ще има избран

viber icon

31 302 или 38,69% от всички членове на БСП са гласували към 11 ч за нов председател на партията. За повече от добрата активност съобщиха на брифинг пред журналисти от Централната комисия по провеждане на избора.

На заседание на комисията са разгледани жалби и сигнали, постъпили през изборния ден.
Около 50 жалби от различни застъпници на повечето от кандидатите са постъпили в комисията.

Една от групите са жалби е относно сменени изборни помещения. Това се е наложило поради обстоятелството, че кметове и кметски наместници, които не са от БСП, са нарушили предварителните споразумения и не са дали достъп.

Друга голяма група жалби е, че някои общински съвети не са разгласили графиците на мобилните секции, които посещават различни населени места. Прекомерно голяма избирателна секция е била създадена в район Приморски - Варна, което поставя под въпрос дали могат да бъдат обиколени с две подвижни избирателни кутии всички избиратели, съобщиха още от комисията.

Има и една жалба за агитационни материали на масата в една от избирателните комисии, които веднага са били отстранени.

В момента продължава събирането на данни за избирателната активност към 15 ч. В 18:30 ч се предвижда ново заседание на Централната комисия.

Първите резултати от вота вероятно ще бъдат обявени утре, а окончателните резултати се очакват към края на утрешния ден.

Както е известно, изборите ще са валидни, ако гласуват над 50 процента от членовете на БСП. Фаворити за лидер са Корнелия Нинова и Кирил Добрев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?