Следвайте ни

Брутално! Бандити дебнат пенсионери пред пощите с грозни измами

viber icon

Бандити причакват възрастни хора пред пощите, след като са взели пенсиите си, и ги мамят с фалшиви банкноти от 20 лв. Те ги заговарят и им обясняват, че най-вероятно са си изпуснали двайсетачката, пише "Телеграф".

Целта им е пенсионерите да извадят цялата сума пред тях и да започнат да броят, след което биват атакувани, разкриха пощенски служители. Буквално всяка седмица има подобни случаи, за които се подават и сигнали в полицията.

Измамниците проучват първо кога се раздават пенсиите в пощенския клон, който са нарочили за наблюдение в търсене на жертви.

Обикновено влизат вътре за дребна услуга и винаги чакат с тях да влезе и някой възрастен човек, за да може да чуят нужната им информация.

Вече след като разберат, от ранни зори застават на метри от входа и си набелязват старец за обиране. Изчакват го да излезе и тръгват след него.

След около десетина метра го заговарят, обясняват му, че си е изпуснал 20 лв. на улицата. „Извинявайте, тези пари ваши ли са, намерих ги сега на улицата.

Пребройте си отново сумата“, обикновено гласи подмамващото изречение, споделиха пощенски служители. Целта е пенсионерът да извади цялата сума и да започне пред тях да я преглежда. В това време апашът я дърпа и бяга.

Проверка в няколко пощенски станции в столицата показа, че десетки възрастни хора излизат от помещенията с пенсиите в ръка, като по този начин стават директна мишена на измамниците. Повечето от тях споделят, че живеят наблизо и не вярват, че ще им се случи нещо.

От МВР призоваха хората да са бдителни, да не се доверяват на никого и предупредиха за още една схема, която въртят измамниците.

Те по същия начин държали банкнота, но се представяли за пощенски служители, които уж объркали сумата и карали бабите и дядовците да броят наново на улицата.

По този начин преди около два месеца бяха обрани двама пенсионери в кв. „Гео Милев“, а бандитът бе задържан.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай