2374
Следвайте ни

Брутален побой ослепи напълно оперен певец

viber icon

Брутален побой остави сляп оперен певец след нощно пеене, а нападателят му е под домашен арест, съобщи Нова тв. Става дума за Димитър Русев, който преди три години губи напълно едното си око и изпада в депресия. Пеенето го успокоява и на 8 август това лято човекът не може да заспи и излиза пред блока си. Изпява химна, рецитира Ботев, след което ненадейно срещу него изскача висок здрав мъж, който му нанася няколко удара, но от тях и здравото му око е сериозно наранено.

„Напълно e сляп след тази травма“, пояснява лекар.

Във фаталната нощ Димитър се опитва да избяга, но е безмилостно ритан още минута-две.

Когато седмица за случая пишат социалните мрежи и медиите го отразяват, биячът още е неизвестен, макар свидетел на побоя да го е разпознал. Това е домоуправителят на съседния блок, който е бил балкона си по време на инцидента. Свидетелят разпознава нападателя - живеещия във входа Велизар Маринов, чието телосложение и двуметровият ръст трудно може да се сбъркат. Разпознатият е добре познат на полицията. Домоуправителят също е бит от Маринов, след като е поставил бележка на таблото, че той не е плащал входни такси за 60 месеца.

Две седмици след побоя на Димитър Русев полицията се активизира. Взема записа от охранителната камера, разпитва свидетели, след това Велизар Маринов е арестуван и му е повдигнато обвинение за нанасяне на тежка телесна повреда. Съдът му налага мярка домашен арест, която той и днес изтърпява, но в друг квартал.

„С чисто съдебно минало съм. Не съм бил Димитър. Под домашен арест съм, защото така е преценил съдът“, твърди Маринов.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?