Следвайте ни

Броят опасните язовири в Пловдивско

viber icon

Работа комисия, която ще извърши класификация на язовирите по степен на потенциална опасност, започна в Областна администрация - Пловдив. Това съобщиха от нейния пресцентър.

Комисията е сформирана съгласно Закона за водите и в нея са включени представители на Областна администрация, Държавна агенция по метрологичен и технически надзор, Басейнова дирекция “Източнобеломорски район“, РД „Пожарна безопасност и  защита на населението“, както и представители на общините, на чиято територия се намират язовирите. Освен класифицирането на язовирите по степен на потенциална опасност, комисията ще определи кои от малките язовири не подлежат на контрол по закона за водите.

След проведеното първо заседание на комисията,  бе установено, че има непълнота в нормативната база и това затруднява класифицирането на малките язовири. За следващата седмица е насрочено  второ заседание, на което ще  бъде обсъдено преодоляването им.

На територията на област Пловдив има 336 язовира, от тях 249 са собственост на общините, 6-са държавна собственост, 31 са на Напоителни системи, 45 се стопанисват от сдружения за напояване, 3 язовира са частна собственост, 2 са с неизяснена собственост.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?