Следвайте ни

Браво! Болницата в Русе отваря виртуално Спешно отделение

viber icon

Брано на новаторите от Русе! Виртуално спешно отделение заработи в болницата в града. С помощта на безплатното приложение Healee, хората под карантина ще имат възможност да потърсят онлайн консултация, да изпратят снимки или епикризи.

Във виртуалното "Спешно отделение" ще работят кардиолог, ортопед, съдов хирург и акушер-гинеколог. Няма да има определен час за връзка с конкретен лекар, но те ще получават съобщения от пациентите си в чат и при първа възможност ще ги консултират.

Идеята е да се помогне на хора, които не могат да напуснат дома си за личен преглед, както и да се облекчи работата на спешното отделение.

„Нашите пациенти - и на съдова хирургия, и на кардиология, са възрастни хора с придружаващи заболявания, те са рискова група. В последно време се лекуваме по телефона”, каза д-р Стоян Генадиев от УМБАЛ „Канев"-Русе.

„Много пациенти се забавиха, много неглижираха своите оплаквания от страх да постъпят в болница и да бъдат прегледани от лекар. Имаше много пациенти с преживяни инфаркти, които не са потърсили помощ”, коментира д-р Иво Белколев от УМБАЛ „Канев".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?