49
Следвайте ни

Бойко Рашков подозира политически бомби за скъпия ток

viber icon

Правят се проверки за повишените цени на тока, заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков на брифинг.

„Проверката ще продължи, докато изясним как стоят нещата в действителност. Както в КЕВР, така и на други места“, допълни той.

„Въпросът е и чисто политически, дали някой не е заложил бомби преди известно време, за да дойде сега есента и да започнат да се колебаят цените главно нагоре и да се каже вижте колко е лошо служебното правителство. Не изключвам и тази хипотеза“, каза още Рашков. 

"Институцията на главния прокурор трябва да подлежи в най-скоро време на радикална промяна. Законът за прокуратурата е пренесен буквално от преди 90-а година в Закона за съдебната власт. А онзи закон, който беше самостоятелен такъв, за прокуратурата, е по подобие на Сталинската прокуратура. Прокуратурата действа по правила от 50-е и 60-е години на миналия век. Такъв е манталитетът: Докато не се обади онзи човек с каскета, нищо не предприемам", каза още Рашков. 

По повод обвиненията на ДПС, че Рашков погазва конституционни права на български граждани, той отговори: "Това са политически спекулации на тази политическа партия и аз получих парламентарно питане, в което се твърдеше, че се упражнява репресия. Помолих да ми дадат конкретни данни за случаи, до този момент не са ми дадени. На голи твърдения не вярвам", каза още вътрешният министър. 

"В една предизборна обстановка, в която отвсякъде тече информация как определени лица, свързани с политически партии, не с МВР, а с политически партии се подготвят да купуват гласове, разнасят куфари от област в област и плащат на бедните слоеве както с пари, така и с продукти, ние не можем да стоим безучастно. По такъв начин се изкривява политическият вот и накрая се появяват едни представители в пленарната зала, за които се чудим как са се появили, кой ги е избрал. Дали ги е избрал, изразявайки свободната си воля или срещу 5 килограма боб или леща, каквито случаи имаше, това купуване на гласове е купуване на душите на тези хора. И тези наши политици, вместо да станат цивилизовани политици, извършват престъпления против политическите права на гражданите. Същите тези политици, които сега плачат, че някой ги бил репресирал, никой не е репресирал когото и да било", категоричен беше Рашков. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Митко

Митко

24.09.2021 | 19:31

Рашков спря 150 000 цигански гласа за Герб, затова е цялата злоба срещу него.

Отговори
2 3
Злобар

Злобар

24.09.2021 | 17:52

Дамаджаната пак взе да ръси злоба излъч предизборно. Нека не разрешим като овчици да ни поведат и да ни острижат. Ненапразно при откриването зад канадеца имаше овца. Той е дошъл в Пловдив да обере гласовете на Славчо. Нека го полеем канадеца с вода.

Отговори
3 2
Тъъъъъ

Тъъъъъ

24.09.2021 | 17:18

Рашков злоба такава гледай да не ти изкочат очите от злоба от теб по голяма мут. ра няма

Отговори
6 2
Стамат

Стамат

24.09.2021 | 16:08

Историята с цената на тока е дело на Мутрата, в това няма съмнение! Него за друго не го бива...

Отговори
6 8
Прашков

Прашков

24.09.2021 | 15:13

Дамаджаните а на твоите фалшиви твърдения кой вярва бе червен бо.клук.Продажна мас.тиьо

Отговори
15 10
OldTen

OldTen

24.09.2021 | 14:59

Рашков, Рашков, вятър те вее на white horste. Каква е нази злоба бре човек? Кажи нещо, което можуш да докажеш а не само бля, бля! Разбрахме, че Гешев ти пречи, а международното положение?

Отговори
19 11
Поддръжник

Поддръжник

24.09.2021 | 14:53

Браво, Рашков! Цяла България знае как под строй гласуват българските турци. Карадайъ да плеще тези празни приказки не на нас. И да не използва отрудения му електорат, за да си живеят с Доган спокойно в сараите

Отговори
13 15

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?