Следвайте ни

Бойко Рашков: Борисов ще бъде разпитван отново

viber icon

Очаквам Висшият съдебен съвет (ВСС) да няма кворум, за да не се занимае с този "горещ картоф" или да направят всичко възможно да не разглеждат предложението, заяви пред БНР служебният вътрешен министър Бойко Рашков за внесеното предложение за предсрочно освобождаване на Иван Гешев.

Рашков уточни, че във внесеното предложение на правосъдния министър Янаки Стоилов до ВСС целта не е личността на Иван Гешев, целта е да се постави по-големия и по-важния въпрос за това как е структурирана нашата прокуратура.

Служебният вътрешен министър съобщи, че бившият премиер Бойко Борисов ще бъде призоваван на разпити и за в бъдеще.

Борисов и друг път ще бъде призоваван да дава обяснения пред компетентните органи и по други случаи, останали без изяснение, каза Рашков и за пример даде случая с къщата в Барселона, който се разследва в Испания.

Как е купена къщата в Барселона, с чии пари, има ли участие Борисов, запита Рашков. По думите му, има редица други случаи още.

Запитан за случаите с подслушванията, Рашков оповести, че с разрешение на българската прокуратура са били контролирани стотици български граждани, участвали в протестите през лятото на миналата година.

Прокуратурата е сметнала, че протестиращите срещу Борисов и Гешев са извършвали престъпление срещу републиката. Ще информираме парламента скоро, след като той се формира, заяви Рашков.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Селянина без колелото

Селянина без колелото

18.07.2021 | 15:42

Накрая ще направят Борисов да изглежда като мъченик и да ги отнесе на изборите като куцо пиле домат.

Отговори
2 0
Барабата

Барабата

18.07.2021 | 14:52

Нали време ти е за затвора

Отговори
3 0
Нали

Нали

18.07.2021 | 14:04

Целта е да се прикрият следите на Румен Радев за шпионство в полза на Русия, да се "оневинят" олигарсите Божков, Василие, Баневи и най-важно Бобокови и връщане на отнетите им капитали! Ром и пури на корем!

Отговори
6 2
Гад

Гад

18.07.2021 | 14:00

Плачеш за един зад врата

Отговори
3 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?