Следвайте ни

Бойко Борисов в ТЕРЕМ: От 15 години такава модернизация на амрията не е правена

viber icon

“От 15 години такава модернизация на армията ни не е правена. Работим по натовски стандарти и правим всичко необходимо за военните училища, авиацията, моряците, сухопътните сили, специалните части,  инфраструктура и летищата.“ Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в завода „ТЕРЕМ – Хан Крум“ ЕООД в Търговище.

 

Преди дни правителството отпусна 50 000 000 лева по бюджета на Министерството на отбраната за осъществяване на инвестиционен проект „Модернизация на Т-72 за нуждите на танковите формирования от Сухопътни войски“. Реализирането му ще позволи придобиване на нови и повишаване на съществуващите способности. Проектът е пряко свързан с концепцията за изграждане на отбранителна способност на декларираната в НАТО бригада от „тежък“ тип.

 

По време на посещението на премиера Борисов в завода в Търговище бе показан прототипът за модернизация на танковете Т-72, при който се подменят приборите за наблюдение, интегрира се нова система за управление на огъня, както и сателитна връзка.

 

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов докладва на премиера за изпълнението на договора за придобиване на два многофункционални патрулни кораба. „Тези, които ни критикуват, да бяха купили през предишните десетилетия. Заедно с танкове и артилерия, правим и пътища“, посочи от своя страна министър-председателят. Вицепремиерът Каракачанов информира за хода и на останалите проекти за модернизация на армията, които се извършват в момента, като акцентира върху придобиването на бойни самолети и инфраструктурата на военните летища.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

АФЕРИМ

АФЕРИМ

21.12.2020 | 22:52

Предлагам да си пуснем и самолетната паботилница в Ловеч. Та да си произведем и модерни самолети докато чкаме такива от внос.

Отговори
1 0
Ала бала

Ала бала

21.12.2020 | 15:17

От пет години в училището в Долна Митрополия нищо не е помръднало.Само дървото на единия от корпосите е станало по-голямо

Отговори
3 2
бгн

бгн

21.12.2020 | 12:33

Искаме да видим как Бойко и Каракачанов влизат в танка през люка.

Отговори
10 4
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

21.12.2020 | 12:24

мутра

Отговори
8 4
Убоу Убоу Ама не е на убаво

Убоу Убоу Ама не е на убаво

21.12.2020 | 12:19

Е убуо де Модернезираш Ами с кой шъ съ биеш бе Тикво И стея шкембе Воеводи шъ одиш на война Ама рестото върви към нощното шкафче къде в евраци къде в кюлчета За лептата на Сопол ага поооосран ефенди да не забравиш Иначе шъ тъ гърми Нъл тъй разправяше Че те поръчал Ама Шиши Бакшиши голямо Мешере стори Порцийте по равно По Братски Цеко в Белград и Черепчето на жегите да го духат А бе ко стана с икономисчето онова Горанов Жив ли е

Отговори
8 5
Го4о

Го4о

21.12.2020 | 13:55

Е, тоя пост е писан от по прост! Фърчилото и то няма на умряло като триото.

Отговори
6 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?