49
Следвайте ни

Бойко Борисов: В 47-ото Народно събрание ще бъдем силна опозиция

viber icon

"Коалицията ни в 47-ото Народно събрание ще се казва ГЕРБ-СДС и ще е със същото управление. Румен Христов ще е съпредседател. Ще бъдем силна опозиция". Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първото заседание на членовете на парламентарната група. Той бе категоричен, че парламентарната група на ГЕРБ ще поиска мораториум върху готвения дълг. 

"Не знам как може Демократична България да са в коалиция с БСП. Как с 6% ще кажат, че са призвани да правят съдебна реформа? С този позорен резултат! ИТН се сгромолясаха с 16% и от фаворити се превърнаха в на барабана малката пръчка. По-позорен резултат на БСП няма в историята.

Имаше един мастодонт, един паметник на комунизма – БСП. Ние си поставихме задача да победим и така е до днес. Те са държат като хора, които са спечелили изборите. Единственото, което имат повече от нас, е самочувствието", заяви Борисов. Той разкритикува управляващите, които по думите му само за два дни са "изпуснали цените на тока". 

"Само два дни назад – милиарди отидоха в частни джобове за сметка на малкия и среден бизнес. Изпуснаха цената на тока. Цените на горивата – хората знаят, че няма какво да направят. Цената на газта – колко упреци отнесохме ние, че защитихме интереса на България. И този  „Балкански поток” се изплати и 75 години ще получаваме транзитна такса. Първата вноска дойдо с близо 800 милиона. На 31 декември трябваше да довършат интерконектора с Гърция, това е изключително важно за верификацията и ние сме работили изключително много по тази тема. За 30 години продължихме напред живота на реакторите, платихме 100% реакторите и това е един прекрасен проект на Козлодуй, който да реши въпросите", припомни Борисов.

Борисов коментира и изявлението на финансовия министър Валери Белчев, който вчера на брифинг обяви, че пенсионерите ще получават още 6 месеца по 120 лв. допълнително и че минималната пенсия ще достигне 670 лв.

„В петък има редовен парламент и се очаква редовно правителство. Каква ти е работата на теб да обявяваш какво ще става след 6 месеца?", каза Борисов.

Той разкритикува МОН и МЗ заради различните данни, които двете министерства изнесоха за тестовете за учениците. Според него единственото, което министър Денков успешно е направил, докато управлява, е да си подсигури сигурна и голяма пенсия.

"Държаха децата заложници в домовете си. Днес в 13:00 часа обявиха завръщането в час, а министър Денков пък обяви, че няма как да стане. Единственото, което Денков направи качествено, бе да използва 2 месеца да стане академик. Това значи, че ще взима хиляди левове пенсия", допълни лидерът на ГЕРБ. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Бай Ставри

Бай Ставри

03.12.2021 | 01:18

Абе този още ли е на свобода?

Отговори
8 0
Анонимен

Анонимен

02.12.2021 | 23:35

За политик не ставаш боби, ти си Буда ааааа

Отговори
7 3
Мъ упазиция ли си веке

Мъ упазиция ли си веке

02.12.2021 | 23:30

Упозиция може да бъдеш чифутска гнидо в Кинефа в Израел ако преди това не си отидеш като Максуел Бая калашници тъ дебнат да тъ мандрисват Даже и у Любимите ти ЩАТИ Ех Тикво чифутска зелена

Отговори
6 1
Едно и също

Едно и също

02.12.2021 | 22:57

Само ще реве като магаре от страни.

Отговори
10 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?