Следвайте ни

Бойко Борисов: Средната заплата ще бъде 2000 лв. в следващите четири години

viber icon

Премиерът Бойко Борисов беше на посещение в храм-паметник "Рождество Христово" в Шипка, откъдето се включи на живо. 

Министър-председателят беше почетен с благодарствен знак от Старозагорската митрополия заради средствата, които правителството отпусна за възстановяването на камбанарията.

Кубетата на Храм-паметника "Рождество Христово" в град Шипка вече сияят с ново осветление, монтирано от община Казанлък. Обновлението бе приветствано лично от Старозагорският митрополит Киприан, който припомни, че жестът на общината идва в навечерието на 120-годишнината от освещаването на храма през септември 1902 година.

Премиерът получи благодарствен знак за възстановяването на камбанарията на храм паметника Рождество Христово в гр. Шипка.

"Идват на 3 март веднъж в годината, снимат се тук, а ние ще им възстановим и паметника на Шипка, и тук помогнахме за камбанарията в храма, който пази паметта за героите от Руско-турската освободителна война. Естествено ще направим на манастира и другото крило, както искате. Това е наше задължение, да го направим", заяви при посещението си Борисов. Той припомни, че камбанарията била в изключително лошо състояние и всеки момент можела да падне.

Той напомни за помощта, оказана от кабинета и на други храмове в страната с думите: "За нас вашите молби са заповед".

Премиерът заяви, че в следващите четири години БВП ще стигне до 100 млрд. лв., а средната работа заплата 2000 лв., санирането също щяло да продължи.

"Още 1-2 месеца трябва да се справим с пандемията. До следващите 4 години, вчера правихме разчети, ще вдигнем брутния вътрешен продукт до 100 млрд. евро. 196 млрд. лв. мога да им ги обещая. Когато преди 4 години взехме управлението, никой не вярваше, че ще стигнем 120-130 млрд. Коронавирусът ни спря за една година", заяви премиерът. И допълни: "Убеден съм, че постигнем поне 2000 лв. средната работна заплата и нагоре, ще продължим санирането, но на първо място са църквите, манастирите и джамиите, защото искам всички да са спокойни и да се отдадат на вярата".

След посещението в храма Борисов разговаря с хора от града и инспектира и ремонта на местното читалище "Светлина" в град Шипка, което също се възстановява със средства, отпуснати от държавата.

Борисов изтъкна и добрите ни приятелски отношения с Турция в момента: "От война до най-добри приятелски и съседски отношения. За националния ни празник кулата "Атакуле" в Анкара е светнала в цветовете на трибагреника ни", пише Дир.бг.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

За кого бие камбаната    Ърнест Хемингуей

За кого бие камбаната Ърнест Хемингуей

05.03.2021 | 15:46

Шамар от Американския сенат: Корупция и политизация на правосъдието в България . Източник: БГНЕС Продължаваща и влошаваща се корупция, проблеми с медийната свобода, политизация на правосъдната система и много други проблеми с върховенството на закона са едно много сериозно предизвикателство пред България и отношенията й със САЩ. Тази унищожителна критика дойде от становище на американски сенатори. Тя идва и точно на старта на предизборната кампания, която започва днес. Това е поредната такава, след като през лятото на миналата година няколко становища от Брюксел очертаха същите проблеми пред страната ни. ФрогНюз припомня унищожителния доклад на ЕК за върховенството на закона в държавите-членки, който постави на масата въпросите за медийната свобода, върховенството на закона, независимостта на българското правосъдие и прочее. Същите констатации бяха направени и в последвалата гласувана и впоследствие приета резолюция на Европейския парламент. Изявлението бе разпространено вчера. Американските сенатори изразяват желанието си връзката между София и Вашингтон като членки на НАТО да се засили, но пред това има огромно предизвикателство. Изявлението е подписано от председателя на комисията по външна политика в Сената Боб Менендес, както и от най-старшия републиканец в комисията, Джим Риш. “България удари дъно в ЕС според индекса “Трансперънси интернешънъл” за колупцията, както и в класацията за свободата на словото на “Репортери без граници”. Тези позиции очертават големите предизвикателства, пред които е изправена България. Правителството и съдебната власт трябва да работят в посока поддържане върховенството на закона за всички, не само за някои. Медиите пък трябва да имат свободата да съобщават истината, без да се сблъскват с тормоз и репресии", се посочва в становището. "В продължение на почти осеме месеца при непрекъснати протести, гражданите в България призовават да се сложи край на корупцията, да се зачита върховенството на правото и демократичните ценности. С наближаването на парламентарните избори през април е наложително правителството на страната да ги защитава. И в духа на дългогодишните отношения между САЩ и България, Вашингтон трябва да подкрепи тези призиви и да помогне на България в борбата с корупцията и възстановяване на медийната независимост, да се насърчава върховенството на закона. Стъпките, които България предприема, за да се справи с тези проблеми, ще служат само за допълнително укрепване на тези наши отношения", посочват още сенаторите.

Отговори
8 4
50%

50%

05.03.2021 | 15:38

Властимащите не работят за заплата!

Отговори
8 3
карло

карло

05.03.2021 | 15:38

Разбира се, без баце може

Отговори
9 2
Интересно

Интересно

05.03.2021 | 15:15

Ее, нали ще се купуват още изтребители за милиарди от заплатите на учители и полицаи.

Отговори
6 4
Ей!

Ей!

05.03.2021 | 15:02

Можеше вече да е 2000лв,ако....

Отговори
9 4
ДА АМА НЕ....

ДА АМА НЕ....

05.03.2021 | 14:20

НЕ ВИ Е СРАМ ЧОВЕКА ЗА ТОВА Е ПЕСТИЛ В ЗЛАТО.....И ЕВРО... САМО ЧЕ ИМАХ ЕДИН ШЕФ КАЗВАШЕ ДА ЗНАЕШ - ОБЕЩАНИЕТО НЕ Е КАТО ДАВАНЕТО..... ТО МОЖЕ И ДА СЕ СБЪДНЕ....АКО МНООООГ О СИ ГО МЕЧТАЛ...А МОЖЕ И ЧАСТО ПРОСТО ДА СИ ГО СЪНУВАШ ЗА РАЗКОШ... ЧЕСТИТО ВИ СРЕДНА ЗАПЛАТА 2000 ЛВ ОТ БОЙКО....

Отговори
9 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?