Следвайте ни

Бойко Борисов ще участва в заседание на Европейския съвет в Брюксел

viber icon

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в редовното заседание на Европейския съвет, което ще се състои на 15 и 16 октомври в Брюксел. 

Във фокуса на разговорите на лидерите ще бъдат отношенията между Европейския съюз и Обединеното кралство. Държавните и правителствените ръководители на страните членки ще направят преглед на изпълнението на Споразумението за оттеглянето на Великобритания и на състоянието на преговорите за бъдещото партньорство между ЕС и Обединеното кралство. Ще се дискутира подготовката за всички възможни сценарии след края на преходния период, приключващ на 31 декември 2020 г. 

Изменението на климата също е в дневния ред на Европейския съвет. Дебатът ще се проведе в контекста на представеното от ЕК предложение на План за климата до 2030 г., в който амбицията за намаляване на емисиите в ЕС до 2030 г. е повишена от 40 % на 55 % спрямо нивата от 1990 г.

Държавните и правителствените ръководители на страните членки на ЕС ще обсъдят още настоящата епидемична обстановка в следствие на COVID-19, цялостната координация на мерките в отговор на пандемията и въпроси, свързани с разработването и разпространението на ваксина срещу новия вирус.

В рамките на заседанието на Европейския съвет лидерите на държавите членки ще дискутират отношенията между ЕС и Африка, както и други външнополитически въпроси.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Nomi

Nomi

15.10.2020 | 18:45

Миналия петък получих 28755, защото съм без работа, искам да запазя проучването си, затова се трудих упорито миналата седмица и спечелих 19500. Предоставям на приятелите и приятелите си да вършат тази работа. изучете този уебсайт, за да вземете допълнителни факти ... ===>>> Jobnews3.com/

Отговори
1 0
баба ти знае

баба ти знае

15.10.2020 | 11:18

добре де к"ъв ще го дърви там??!!! там пънове за сядане има ли ??? тоя смешник се осс.ра ама до гуша....стана ясно че е изключително зависим .че няма грам човешко достойнство а национално просто се е изкака.ъл върху него.... толкова глупаво животно дори овцата не е ..... те се броят на пръсти тоя цвета валери каракочана ...и като за капак веждичката които от мултаче стана абсолютно кал.таче....ма какво да бъде цига.нето...то все треба да си има бате.... тоя бок.лук трябва да спрем самолета и да не лети...няма работа там....да върви в гората на пъновете да си чете мудис...и да си анализира... докато му го държат двамата горяни...от правителството...абе тия пич.ове на въздух са отишли на профилактика сред борове.... тия поми.яри до един не трябва повече да влизат във власта да си седят по партиите и ако могат да ги издаржат тези лентяи хубаво ама ние да ги издържаме и да ни гърчат е.бал съм им майката...

Отговори
0 0
S.O.S. EUROPA

S.O.S. EUROPA

15.10.2020 | 10:57

МУТРИ - ВЪН!

Отговори
1 0
Brussels

Brussels

15.10.2020 | 10:49

Еднокнижник-клоун.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?