Следвайте ни

Бойко Борисов с важни новини за мерките срещу COVID-19

viber icon

„Мерките на правителството, взети заради пандемията през последните месеци, са изключително правилни. Това се посочва в заключенията на мисията на МВФ в България, което означава, че сме на верен път“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов преди началото на правителственото заседание, което се проведе онлайн.

Премиерът Борисов подчерта, че в доклада на Фонда се препоръчват още повече средства да се дават за образование и че следващата година в тази сфера ще се инвестират допълнително още 700 милиона лева.

„Необходимо е всеки ден да се опровергават лъжи и манипулации, които целят да плашат хората и да създават усещане за катастрофа. Затова аз винаги вярвам на международните и финансови икономически институции“, посочи още премиерът Борисов.

Мисията на МВФ у нас не очаква рязко увеличение на безработицата благодарения на мерките в сферата на заетостта. Според експертите фискалният дефицит ще бъде по-нисък от планирания, а салдото би следвало да остане на излишък. Затова министър-председателят Борисов призова министрите да продължават със социално-икономически мерки, които са в полза на бизнеса и гражданите. „Важно е да има и мерки за фискална консолидация в средносрочен план, когато пандемията е зад гърба ни и когато икономическото възстановяване е силно“, отбеляза премиерът пред членовете на кабинета.

От МВФ са отбелязали, че страната ни е направила още една крачка за интеграцията си с партньорите от Европейския съюз, като се присъедини към Валутния механизъм II и Банковия съюз.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

яяя

яяя

11.11.2020 | 18:37

яяя

Отговори
0 0
Бойко да ми лиже сладоледа

Бойко да ми лиже сладоледа

11.11.2020 | 17:15

БоКлУуууК !

Отговори
3 0
Стамат

Стамат

11.11.2020 | 15:28

Вова,много п.росто парче си! Всички държави се опитват да спрат заразата по всякакъв начин,само наш Ганьо вее байряка . Ама него го наблюдаваха лекари,че инжекции,че внимание... Ти разболееш ли се си аут. Ама кухата ти т.иква не включва за що иде реч! Ти си една п.роста електорална единица. Толкова!

Отговори
5 2
Дидка

Дидка

11.11.2020 | 15:13

Докато има толкова п.рости политици ще сме на този хал! Никой не го е еня за хората. Сега за този е важно да запази местенцето си. За него и подобните му има и ще има лекари,лекарства. Това,което виждаме по телевизията се случва на обикновения българин. Няма мерки,за това хората умират. Единствения шанс да се ограничи заразата е затваряне.

Отговори
6 3
Има мерки, има

Има мерки, има

11.11.2020 | 14:23

Както Германия произвежда и изнася коли, така България ще произвежда и изнася лекари, обяви в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов. Той обяви, че не вижда лошо в това българските специалисти да работят в чужбина. Според него държавата може да печели от изнасянето на медицински лица за други страни. “ Ако са необходими 10 хиляди лекари, ще произведем 20 хиляди“, каза Борисов пред студенти на Медицинския университет в Пловдив на 12 юли 2011 година. Проблем е само и вината са студентите, много бавно учат и ковид лекари Велинград ще внася а Смолян траурни агенции

Отговори
1 5
Вова

Вова

11.11.2020 | 13:42

ТОЙ опровергава лъжи и манипулации!!

Отговори
0 8
Сик

Сик

11.11.2020 | 13:17

Какви мерки са ти правилни, бе тикво проста. България, която е 7 члн. има 80 починали, а германия, която е 80 млн. има 203.

Отговори
15 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?