Следвайте ни

Бойко Борисов: С Радев трябваше сега да сме заедно ВИДЕО

Повече никой няма да може да прави финансови измами. Няма страшно и за банките, категоричен бе Борисов

viber icon

Вижте само как звучи - финансовите министри на държавите-членки на еврозоната! Не на мутрите, не на мафията, а на най-белите страни в света. Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в МС по повод влизането ни в чакалнята на еврозоната.

"Голямо благодаря на Кристин Лагард за това, което направи и заместниците й", каза премиерът.

Едно време ме попитаха кой ми е най-големия приоритет - механизмът, Шенген или еврозоната. Казах еврозонатам, защото, когато си член на банковия съюз, където са всичките бели държави и банковата ни система е под мониторинг, никой повече не може да каже: "Теглих кешове и ги разнасях напред-назад", добави той.


"Повече никой няма да може да прави финансови измами. Няма страшно и за банките, защото всички ще трябва да работят според правилата. Ние посоката я знаехме и вече сме там", каза Борисов.

"Същевременно не се радвам, криво ми е! На тази дата с нашия президент трябваше да сме заедно. Това е нещо за десетилетия напред. Само след няколко месеца, по-малко от година ще има избори. Нито аз ще съм, нито той. Или каквото каже народът - това ще бъде. Но днес трябваше да сме заедно, защото цяла Европа гърми, че сме влезли в еврозоната", уточни той."Вместо това ние цял ден се мъчим да покажем кой кого и колко мрази. Нали пише: "Съединението прави силата". Сега, вместо да се прегърнат, да играят хоро, ръченица, каквото искат - с маски... Ние цял ден отбиваме атаките на нашите българи, които по всякакъв начин искаха да попречат на това, което е хубаво за народа", каза Борисов.

"Имам и бас с колегата Веско Дремджиев, който не вярваше, че България ще стигне до тук. Но стана - надявам се да ми се обади и да ме поздрави", добави той.

"Хората се радват за нас, а ние не се радваме. Плашим с протести. Ето, отвън има ли хора?! Вместо да работят, ще ги изкарваме всяка вечер. Посланиците какви доклади пишат?! Стабилна държава, елате да инвестирате в България, не не пишат така. Има избори, народът ще ни подреди пак, бил съм опозиция и управляващ. Дори да си опозиция ще е доста по-хубаво. 


Ще изляза да им кажа две думи, но не се радвам истински за един безспорен успех, защото не сме заедно. Разделена държава. Изправена пред граждански протести, на етнически протести, това не е моята държава, която искам да видя - просперираща, силна, единна, яка държава. И ако аз съм причината - ходил съм си два пъти, просперитета на държавата е важен.

Считате ли, че да си премиер е много приятно днес?! Това ли е животът, който искаме, ние, политиците - да се плашим всеки ден със затвор", попита Бойко Борисов. 

Коментари (14)

БУРГАС

БУРГАС

11.07.2020 | 07:40

ВЪН ВСИЧКИ ОТ ВЛАСТА ПАТРИОТИ ВОЛЯ ТИКВИ ЩЕ ВИ ЛИКВИДИРАМЕ

Отговори
3 1
Пловдив!

Пловдив!

11.07.2020 | 02:30

Да ликвидираме Тиквата!

Отговори
4 4
Реалист

Реалист

11.07.2020 | 01:03

И какъв е приноса на Радев за България!?Срамота е да си вечна опозиция на правителството, да получаваш в пъти по-голяма заплата, да роптаеш, да обиждаш и да се държиш като клоун! Когато обиждаш - посочи поименно грешниците и докажи вината им, а не само демонстрация на емоционално поведение и необмислени слова!

Отговори
5 8
Бандит

Бандит

11.07.2020 | 00:43

Зависим и изнудван от руското разузнаване, президента Радев организира платени протести и провокации, за да се измъкне от правосъдието!

Отговори
6 9
Бай ТОШО

Бай ТОШО

11.07.2020 | 01:29

Това и в онези времена го нямаше..ТИ ВЯРВАШ ЛИ СИ НА ТОВА,КОЕТО ПИШЕШ ?! Еми време му е на БОРИСОВ да си ходи-пооблажи се,попреяде и много прекали с търпението на народа.Уреди свои хора на високи служби, призна си,че е прост...искаме умен министър председател и не толкова крадлив

Отговори
8 4
Зак Снайдър

Зак Снайдър

10.07.2020 | 22:28

500

Отговори
4 3
Майна

Майна

10.07.2020 | 21:55

Голяма актьорска игра. Забрави какъв циркаджия, Бай Ганьо беше.

Отговори
8 9
Густо, Майна!

Густо, Майна!

10.07.2020 | 21:25

Ех, до къде стигна бре, бате Гойко! Да ти липсва ген. Радев и да мечтаеш да те подкрепя, отзаде!

Отговори
14 8
дякон

дякон

10.07.2020 | 21:15

И как почтен човек,като президента да седне до теб.Трябва да има хигиена на комуникацията.все едно доброто да се прегьрне сьс злото

Отговори
15 8
Ковидчо:

Ковидчо:

10.07.2020 | 21:14

Че вие пак сте заедно - единият от едната страна, другият - от другата.

Отговори
6 5
Възмутена

Възмутена

10.07.2020 | 21:08

Повече никой нямало да може да прави финансови измами.И това го казваш на 10тата година от управлението си!!!!Не те е срам.Върховна наглост.

Отговори
18 9
ЗАПОЗНАТ

ЗАПОЗНАТ

11.07.2020 | 01:37

Че тези измами са публична тайна дори за подрастващите, те са като нашите ЕТН-та-ПУБЛИЧНО ДОСТОЯНИЕ..КОРУПЦИЯ И РЕКЕТ

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?