Следвайте ни

Бойко Борисов с оптимистична новина за всички пенсионери

viber icon

„От 1 януари 2021 г. минималната пенсия у нас става 300 лв., а от 1 юли всички останали пенсии ще се повишат с 5%, така както сме обещали. Това е още един изпълнен ангажимент от управленската ни програма“, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното заседание на правителството.

Премиерът Борисов отбеляза също, че за шести пореден месец през януари 2021 г. всички български пенсионери ще получат допълнителните 50 лева към пенсиите. „За целта всеки месец осигуряваме 106 милиона лева, за да може да подпомогнем 2 106 718 пенсионери или повече от една трета от населението във времето на пандемията от COVID-19“, посочи министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът отбеляза, че в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2021 г. е прието тази подкрепа за пенсионерите да се изплаща също и през февруари, и през март. 

„Грижим се и за нашите съграждани, които са най-уязвими и имат нужда от подкрепа, за да изкарат по-леко зимата. Затова вземаме решение за отпускането на допълнителни 12 млн. лв. през 2021 г., с който ще се осигури топъл обяд на 50 000 души до края на април. Това е с 20 000 българи повече от тази година“, акцентира министър-председателят Бойко Борисов. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Гъчо

Гъчо

30.12.2020 | 14:55

Тия с минималните пенсии си накупиха имоти, които сега дават под наем! Пенсиите трябва да са пропорционални на осигурителния принос! Който е беден, да получава помощи от социалното министерство, а не от НОИ! Повечето "бедни " пенсионери имат апартаменти, магазини и други имоти, от които взимат наеми, а Бойко Тиквата им увеличава пенсиите за сметка на тия, които не са укривали доходи!

Отговори
8 3
И при  социализъма

И при социализъма

30.12.2020 | 12:32

Не е имало такива уравнивиловки. Защо е било нужно средната класа добросъвестно да се осигурява и сега да се изравнява с тези които навремето са нехаели за осигуряването си? Нямам нищо против това да се увеличат техните пенсии. Но това което се први сега е дискриминация спрямо добросъвестните осигуряващи се.

Отговори
17 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?