Следвайте ни

Бойко Борисов с извънреден коментар за Брекзит

viber icon

Винаги сме оптимисти в ЕС. Но докато не мине през британския парламент решението за Брекзит, не го коментирам. Това каза премиерът Бойко Борисов в Брюксел преди заседанието на Европейския съвет. 

"Ние имаме много ясно становище, важни за Балканите, относно Северна Македония и Албания - да им бъде дадена перспектива за влизане в ЕС. Ако не стане, това ще бъде тежък удар за народите от тези страни. Северна Македония като население е колкото София, колкото малък европейски град. Какъв риск е? Изведнъж показваме характер срещу тях, не съм съгласен", каза още Борисов. 

 
Предложили сме терените на "Фолксваген", Пловдив, София - с хеликоптер сме ги разкарвали. Ако ни искат - са добре дошли. Ние сме подготвени, каза още премиерът.
 
По въпроса с турския ситуация Борисов коментира, че незабавно трябва да прекратят войната в Сирия. Ако спрем износа си на оръжията за Турция, трябва да спрем на всички останали, т.е да спрем военната промишленост, коментира Борисов. Военни действия аз не мога да подкрепя, каза още да. За всичко друго сме ги подкрепяли, но за войната - не. 

"Поговорете с английските медии защо така си позволиха да ни нападнат. Колко расистки кампании имаха те. Вие сте красиви, може да ги накарате да си признаят", призова премиерът. 

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?