46
Следвайте ни

Бойко Борисов поканил Караянчева да се върне в парламента

viber icon

Бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева от ГЕРБ се връща в парламента, но като съветник на парламентарната група. Пред bTV тя обясни, че е била поканена от лидера на партията Бойко Борисов.

"Имам парламентарен опит, с който да мога да бъда полезна и се надявам да бъда полезна на колегите", каза Караянчева в предаването „Тази сутрин“.

За четири години като председател достатъчно опит натрупах и се надявам да бъде полезна по парламентарни теми, по Правилника на НС, и по процедурите, каза Караянчева.

Тя беше депутат от ГЕРБ в 41-ото, 42-ото, 43-ото, 44-ото и 45-тото Народно събрание, но не успя да стане депутат в 46-ото и настоящото 47-о Народно събрание. Караянчева не пожела да сподели какво заплащане ще получaва като съветник на парламентарната група на ГЕРБ. Вместо това веднага заговори за кризите, в които България е изпаднала и как нейната заплата не е от обществено значение.

Караянчева получила предложение да се върне на работа и като машинен инженер в предприятие в Кърджали, но смята, че все още има с какво да помогне в Народното събрание.

Тя определи работата на новия председател на НС – Никола Минчев от „Продължаваме промяната“, като добра. Полагал усилия и се подготвя добре засега, смята бившата председателка на парламента.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?