Следвайте ни

Бойко Борисов: Моите опоненти хората не ги познават ВИДЕО

viber icon

Моите опоненти хората не ги познават. Това каза премиерът Бойко Борисов в село в Основно Училище "Христо Ботев" в село  Дъбница.

"Няма кой да им каже нещо. Те за това така говорят. Какво да се сбием с ДПС на улицата ли? Има населени места  и общини, които те ги спечелиха. Помагаме и на тях. Другите ние ги спечелихме", каза още Борисов.

"Това, което е за децата, за болниците, за улиците, всички сме хора и векове живеем заедно и още векове след нас ще живеят", допълни още министър-председателят. 

„Близо 12 милиона лева бяха отпуснати в рамките на мандата, за да бъдат осигурени шкафчета в училищата, където учениците могат да оставят учебниците си и да не им тежат раниците“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в основното училище „Христо Ботев“ в село Дъбница, община Гърмен.

Премиерът разгледа новия корпус на училището, за което правителството осигури над 200 000 лв. Училището, в което се обучават 150 деца до 10 клас, получи и близо 50 000 лв. за оборудване на кабинети по природни науки по програма на Министерството на образованието и науката.

„Нови дъски, нов под, нови дограми, осветление, а сега и разходите ви за отопление са по-малко“, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов, докато разглеждаше обновените класни стаи.

Управата на училището акцентира и върху спечеления проект по линия на Националната програма „Изграждане на училищна STEM среда“ на Министерството на образованието и науката, който учебното заведение ще стартира следващата седмица. Чрез националната програма училищата кандидатстват, за да получат финансиране за изграждане на центрове за природни науки.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев подчерта, че в следващите години чрез заложените европейски средства  ще бъдат финансирани още 1500 училища за изграждане на подобни центрове.

В хода на посещението си премиерът Борисов изтъкна, че образованието е неотменен приоритет на правителството и по-доброто бъдеще на децата ни е свързано с получаване на модерно и добро образование, каквото държавата осигурява. В Дъбница министър-председателят посочи също, че продължава изграждането на всички важни инфраструктурни проекти в региона.

Педагогическият екип на учебното заведение посрещна премиера и му благодари за направеното за тях. Учителският екип си направи и снимка за спомен с министър-председателя.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Аман...

Аман...

16.01.2021 | 16:24

Като е толкова ербап, пожарникарчето да отиде на площада през Президенството и там да се срещне с народа. Ама не му държи, защото знае, че ще яде шамари. Аман от тези постановки по селата! То не че някой му вярва, ама медиите само ни губят времето с простотиите му.

Отговори
4 5
Сик

Сик

16.01.2021 | 15:10

Тиква проста банкянска. С парите от нашите данъци по цял ден си правиш реклама. Ако не те отразяват по медиите пръста си няма да мръднеш. Ходи си в помашките села след изборите, там явно най-много те обичат.

Отговори
5 3
Дада

Дада

16.01.2021 | 14:37

A теб като те познават КВа файда ? Дока България на първо място на планетата по смъртност. На първо място в света по демографска катастрофа и колапс. На първо място в света по безработица която реално е бад 50% и ЛЪЖЕТЕ че била ПОд 10 % по най престъпния начин. Ограби парите на българина и го докара до просешка тояга . ТИ е,Б,а майката и крадеца нагъл арогантен

Отговори
7 5
Хвалипръцко!

Хвалипръцко!

16.01.2021 | 14:24

Той дава, той плаща, той, той, той! С парите на държавата и баба знае....! Малко по скромно, го карайте! Ние нали сме в Европейския съюз, нали образованието ни е европейско, какво има тогава да се хвалите! Ми това е Ваше задължение да подържате в добро състояние учебната инфраструктура! Малко по - скромно с хвалбите!

Отговори
8 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого ще гласувате на изборите на 4 април?