Следвайте ни

Бойко Борисов инспектира газовата връзка с Гърция ВИДЕО

viber icon

Премиерът Бойко Борисов и енергийнияти ни министър Теменужка Петкова инспектират газовата връзка с Гърция.

"Това ще е много важен инфраструктурен проект за България и целия регион. Тук е важно да се знае, че строежът идва от Гърция насам", заяви премиерът. Петкова от своя стана заяви: "Съобразяваме се изцяло с всички изисквания, по-надолу има трасе с напояване. Там се отложили за известно време поставянето на тръбите, за да не се възпрепятстват земеделците. Стараем се по най-бързия начин да се навакса изоставането около кризата с COVID-19".  

На трасето е осигурен ежедневен преглед. В село Манастир се извършват заварки на тръбите, уточни енергийният министър.

По думите на премиера преди сме били зависими дали няма да ни спрат кранчето от Москва. "Сега от Украйна до Гърция. 100% диверсификация. Тук ще дойде азерският газ, втечненият газ. Изток - Запад. Освен че намалихме цената на газта с 50 %... България изгражда своята газопреносна магистрала, която буквално е перпендикулярна", каза Борисов.

"Всички които са против диверсификацията, искат оставка на правителството. Ако не е ние да го бутаме това с всичка сила, както не го е имало, така няма и да го има", каза още премиерът.

Енергийният министър Теменужка Петкова уточни, че стойността на проекта е 240 млн.евро, като една част от бюджета, а друга по европрограми и грантове.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?