Следвайте ни

Бойко Борисов хвали битката с нелегалните цигари

viber icon

„Потреблението на незаконни цигари у нас продължава да намалява и през първото полугодие на 2020 г. Това сочат данните от традиционното проучване на "Инициативата срещу незаконната търговия", написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

По думите му отчетените нива и през двете тримесечия на 2020 г. са по-ниски спрямо нивата от края на миналата година. Така за първото тримесечие на 2020 г. е 1,8%, за второто тримесечие е 2,6%, при 3.1% за последното тримесечие на 2019 г.

В тази връзка Борисов напомня, че през 2010 г. незаконните цигари били цели 34,5%.

Премиерът изтъква, че данните категорично потвърждават досегашната положителна тенденция на устойчиво намаляване на потреблението на цигари, непредназначени за българския пазар.

"Това е и най-яркото доказателство, че институциите бележат постоянен успех в борбата с контрабандата. Добрите резултати водят и до висока събираемост на приходите в бюджета. Това ни дава възможност постоянно да разширяваме политиките в помощ на хората в настоящата сложна обстановка", коментира той.. 

Борисов благодари на "Инициативата срещу незаконната търговия", чийто организатори дори по времето на пандемия успели да проведат проучването.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Шайка

Шайка

29.10.2020 | 16:15

Крадливият банкянски педepacт няма да свърши добре.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?