Следвайте ни

Бойко Борисов: Българският национален дух отново е неспокоен

viber icon

Уважаеми сънародници, 

Поздравявам Ви послучай Националния празник на България 3-ти март. На днешния тържествен ден, в който отбелязваме 143-тата годишнина от Освобождението на България, честваме възстановяването на българската държавност и дълбоко се прекланяме пред героичната саможертва на всички, които дадоха живота си за свободата на Отечеството. Спомняме си също с гордост за онези възрожденци, революционери и просветители, които с вяра и себеотрицание напътстваха българския народ в неговото духовно и политическо израстване към силна и преуспяваща нация. Несломимият и борбен дух на предците ни продължава да живее дълбоко във всеки от нас и да бъде нашият непогрешим компас за  просперитета на страната. 

Днес българският национален дух отново е неспокоен, защото България преминава през сериозно изпитание. Огромният стрес, който донесе пандемията, отне спокойствието от обществото ни и сложи спирачки на възходящото развитие на страната. Поведохме битка, за да запазим здравето, образованието, работните места, поминъка. Обществото ни показа разум и прояви разбиране към борещите се в първите редици. Мерките проработиха, защото повече хора ги приеха и повярваха в тях. Именно доверието  и общите усилия са ключът към връщането на нормалността в ежедневието и възстановяването на държавата. Това е постижимо в максимално близък хоризонт, ако бъдем единни. 

Погрешно би било, ако целта ни бъде само да си върнем живота от преди пандемията, защото вярвам, че можем да живеем още по-добре. През изминалата година заедно издържахме тежкия стрес тест, на който беше подложен целият свят. Сега с общи усилия можем да се изправим отново на крака и да продължим демократичното развитие на държавата, така че тя да работи още по-добре в интерес на всички български граждани. Единствено пречка са конфронтацията и липсата на разбирателство, които са пагубни за обществото ни – тях трябва да избягваме на всяка цена и да не допускаме техните превъплъщения да ни разколебават. 

Предстоят ни месеци на възстановяване и след това нелека борба за повече просперитет за България и българските граждани. Сигурен съм, че ще бъдем заедно в тази голяма кауза и с много работа за пореден път ще докажем, че българите днес сме достойни наследници на завета на нашите предци. 

 

Честит Национален празник!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (17)

Защо ли

Защо ли

03.03.2021 | 15:37

Изказването на президента, пак го скриха.

Отговори
2 0
Пловдив

Пловдив

03.03.2021 | 14:59

НЕ ИСКАМЕ ТОТЕВ

Отговори
3 0
Пловдив

Пловдив

03.03.2021 | 14:59

НЕ ИСКАМЕ ИВАН ТОТЕВ

Отговори
1 0
Пловдив

Пловдив

03.03.2021 | 14:58

НЕ ИСКАМЕ ИВАН ТОТЕВ

Отговори
2 0
Пловдив

Пловдив

03.03.2021 | 14:57

Избираме ГЕРБ ,избираме и Тотев в Пловдив

Отговори
1 2
Барабата

Барабата

03.03.2021 | 11:17

Г-н прани гащи-др. Борисоив се крие в тунела ,ела на митинга в София или на ШИПКА.

Отговори
7 1
Този който

Този който

03.03.2021 | 10:25

Забрани празника на Шипка, Отвори кръчмите ... Що е то ? Нарича се ...

Отговори
8 1
БАБА ТИ ЯГА

БАБА ТИ ЯГА

03.03.2021 | 09:41

ПРОСТ ПО ПРОСТ НАЙ ПРОСТ ....БОЙКО СЛЕД НЕГО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ В ГЕРБ ....МАЗНИ ПРОСТИ ПА.ЧАВРИ....СЕГА ВЕЧЕ ИМАМЕ И КАКА ЗДРАВКА КАНАЗИРЕВА...... Я ШАБАНА ЗДРАВКЕ....ОТВОРИ ЛИ ТИ СЕ И НА ТЕБЕ ЗАДНИКА ЗА ПАРЛАМЕНТА... НЯМАТЕ НИКАКВО ПРАВО НАРОЧНО НЕ ПИША МОРАЛНО ЗАЩОТО ТАЗИ ДУМА НЕ СЪЩЕСТВЕВА ЗА ВАС...................

Отговори
9 1
Киро

Киро

03.03.2021 | 09:31

Кой те е освободил, бе Тиква ? От кого даже не си написал. Отивай си, омръзнал си на всички.

Отговори
9 3
О свещенна простота!

О свещенна простота!

03.03.2021 | 09:45

Кой те освободи бе киро? Газпром с турски поток или лукойл с две евро на литър? Те и Сирия освободиха от народа и!

Отговори
3 7
Мъка голяма и безсъни нощи Стягай багажа Тиквун

Мъка голяма и безсъни нощи Стягай багажа Тиквун

03.03.2021 | 09:00

Ето това му е големия дерт на ръководителя на еврейската хунта превзела България чрез изборни манипулаций и задкулисие Духа на българина е отново разбунен както при робство Кой Тиквун с лакомията си и простотията си събуди духа на народа български Нали Тиквун Бучи като кратер Усещаш го Всеки момент ще изригне И лавата на гнева му робски ще ви залее безмилостно Като на Шипка С телата си Отивайте си с мир чифутска нагла и крадлива пасмино преди да е станало късно

Отговори
10 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?