Следвайте ни

Борисов за Деня на храбростта: Малодушие и надменност виждаме в сегашните политически битки

viber icon

"На празника на Българската армия с чувство на дълбока признателност поздравявам всички сънародници, посветили живота си на военната служба. Днес отдаваме почит и на българските герои, загинали при изпълнението на войнския си дълг. Със своя професионализъм и самоотверженост военнослужещите доказват, че носят в себе си изключителният дух на своите предци, които не са позволили нито едно бойно знаме да бъде пленено". Това написа във фейсбук Бойко Борисов.

 "Да пазиш честта на българската армия и днес означава да защитаваш българската държавност. В този момент хиляди военнослужещи са на своя пост - гарантират сигурността на страната ни и спокойствието на българските граждани, изпълняват съюзническите ангажименти на България и подпомагат обществото ни в кризисни моменти. За да отговорим на високата им мисия, стартирахме мощна модернизация на армията и подобряване на условията за труд. Задача, която всеки един бъдещ управник е длъжен да продължи.

На 6 май отбелязваме и Деня на храбростта. Винаги съм вярвал, че смелите хора движат света напред. Но смелостта трябва да има градивна цел както битките – добра кауза. За съжаление в сегашните политически битки виждаме повече малодушие и надменност, отколкото чувство за чест и дълг към обществото и държавата. Днес повече от всякога е нужна мъдрост и отговорност, така че България да преодолее щетите от пандемията и да продължи възходящото си развитие, за което полагахме всички усилия през изминалите четири години. Затова ще разчитам на безпогрешния инстинкт на българския народ. Той се доверява на смелите и работливите!

На Гергьовден празнуват хиляди именици, както и животновъдите. Нека Свети Георги Победоносец да ги закриля и да им дава здраве и благоденствие!", поздрави Борисов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

Пловдивчанин

Пловдивчанин

06.05.2021 | 16:25

Честит празник на всички българи!Честит празник г-н Борисов!Здраве на Вас и семейството Ви!

Отговори
1 3
Ковидчо:

Ковидчо:

06.05.2021 | 11:45

И страх, Боце! Почти панически страх от евентуално разкритие на онова, което сте правили "зад кадър" през всички тези години на "успешно" управление.

Отговори
4 2
Gonzo

Gonzo

06.05.2021 | 10:16

Ti za hrabrost ne govori. Ti si nadypen na turskata blast. Shto ima novini na tyrski? Shto ne kaza duma kogato kenefa tuci ne pusna nacionalniq himn za Rado Qnkov . Politicheska diariq koqto trqbva da ponese sad za nacionalna predatelstvo. Aloo tova e nacionalen himn diariq prosta.

Отговори
2 1
Киро

Киро

06.05.2021 | 09:22

Когато имаш армия с един самолет и си платил 8 за които завода още не е построен трябва да се скриеш под земята. Особено като се знае, че сме имали 290 самолета преди 30 години.

Отговори
12 3
По добре без

По добре без

06.05.2021 | 09:38

Вече няма и смисъл да ги имаме, че ще се ползват за нуждите на други народи, техните врагове, ще бъдат и наши.

Отговори
6 1
военен

военен

06.05.2021 | 09:22

Много е смешно да познаваш словесните и граматически възможности на Боко и да четеш подобни "творения", писани от Севда.

Отговори
12 4
Не военен

Не военен

06.05.2021 | 10:18

По смешно и жалко е да слушаш трагикомедията на прецедента над неговите речи, които е видно, че не са писани от него, но пък докато ги цитира(или чете) мъченията за слушащите са гарантирани.

Отговори
3 6
Пасмина

Пасмина

06.05.2021 | 09:11

Армията е по велика, без министъра в оставка Гъчи-рънъ, дето не може да си върже обувките.

Отговори
12 4
ало, Марица,

ало, Марица,

06.05.2021 | 08:55

Правилно сте сложили снимка на този индивид за водеща новина, но сте сбъркали текста отдолу. Цялата държава се тресе от поредните разкрития за кюлчета злато, огромни корупционни отчисления, аморално поведение - платени манекенки за секс, снимки от спалнята и шкафчето, а не от витиевати поздрави.

Отговори
19 6
Ало, кой е?

Ало, кой е?

06.05.2021 | 10:24

Тресе се на майка ти детеродния орган. Държавата последно се тресеше преди 15-тина години, след това пое доста здрав курс напред, но сте прекалено късогледи да си спомните тогава какви проблеми имахме, та да оцените разликите от тогава досега. Шепа жадни за власт и пари псевдо парламентаристи ви пълнят очите с прах и вие им се връзвате, като деца на захарно петле. А после ще плюете и по тях ама за всяко нещо си има ред - явно не е лесно да прогледне цял народ.

Отговори
4 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?