Следвайте ни

Борисов за COVID-19: Идват тежки времена! Маските не са да запушим устата на някого

viber icon

"Предстоят тежки времена".Това заяви в началото на редовното заседание на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов. 

"Маските не са за да запушим устата. Световната икономика по никакъв начин не се възстановява. Нищо не подсказва, че сме преодолели от медицинска гледна точка, и вместо да търсим максимална консолидация в държава, някои критикуват и считат, че ще се справят по-добре. В тази ситуация всяка нация, трябва да бъде мобилизирана. Считаме, че в България хората, когато са добре информирани, а по тази тема са, да действат адекватно. За минути се пише една заповед", заяви премиерът.

"Много са ми интересни хора, които казват, че трябва да карантираме пак градовете. Хората обаче са наясно с 3-те Д-та.  Ако има заповед, се изпълнява, но ако няма... Необходимо ли е със заповед нещо отново да се затваря?

Като спреш на магистралата и отидеш да си заредиш автомобила какво ти пречи да си сложиш маската в бензиностанцията? Никой не сме задължили да ходи на бар, на мач, на каквото и да е мероприятие.  Същите тези, които казваха, че маските са за да се запуши устата, сега искат всичко да се затвори", заяви Борисов.

"Актуализираните финансови планове вървят добре. Истинската криза ще настъпи края на тази година, началото на другата. Световната икономика не се възстановява. Нищо не подсказва, че сме преодолели нещо. Париоте, за съжаление, не извират", заяви Борисов.

Премиерът обясни отново - най-лесно е затварянето, но трудно е да се научим да живеем с този вирус. Той даде за пример Мелбърн и как е затворен той за шест месеца.

"Слушах сутринта Петър Москов. Май той е забравил, че е бил здравен министър?", каза Борисов.

Министър - председателят благодари отново на всички медии за това, че дават реална представа на всички какво се случва по света.

"На кого не му е ясно, че трябва да се спазва 2 метра дистанция. На кого не му е ясно, че трябва непрекъснато да се дезинфекцира. Дезинфектанти има колкото щеш. Не само не сме намалили разходите, а сме ги увеличили много", напомни Бойко Борисов.

Още от категорията

Виж всички

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?