Следвайте ни

Борисов в Рилския манастир: Отпуснахме 1,6 млн. лв. за обителта, ремонтираме свлачището ВИДЕО СНИМКИ

viber icon

Премиерът Бойко Борисов посети Рилския манастир.

„Свършихме всичко, което сме обещали – 6,5 милиона лева за пътя, работи се. А в сряда на заседанието на Министерския съвет мина и това, което пожела Рилската света обител – 1,62 млн. лв. за пречиствателна станция“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Рилския манастир, където в началото на месеца пое ангажимент за укрепване на срутищата на пътя за Светата обител, за изграждането на пречиствателна станция за отпадните й води, както и финансова помощ от 600 000 лева за манастира за извършването на строителна реконструкция и художествена реставрация, съобщиха от правителствената пресслужба, пише "24 часа".

Днес започнаха строителните работи в 250-метровия участък при 27-и километър на третокласния път III-107 Кочериново - Рила - Рилски манастир като през последните две седмици се извършваха подготвителни дейности.

Укрепването се реализира от „Автомагистрали“ ЕАД и стойността на проекта е близо 6,5 милиона лева. „Ще работим по-бавно, за да не рискуваме живота на строителите, колкото и Господ да бди над нас“, посочи Борисов пред медии в Рилския манастир.

По време на предишното си посещение в манастира на 2 юни т. г. премиерът Борисов възложи лично на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова да се заеме с отстраняването на проблема заради свлачището.

Министър-председателят каза още, че с изграждането на локалното пречиствателно съоръжение реката край Светата обител ще остане чиста.

В Рилския манастир премиерът Борисов запали свещ и бе запознат от Адрианополския епископ Евлогий за налагащите се реставрационни дейности в манастира.

Инспекцията на министър-председателя на обектите беше предавана онлайн. 

Борисов в Рилския манастир: Свършихме всичко, което сме обещали (Снимки + видео)

Заедно с премиера на инспекцията присъстваше и министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Борисов в Рилския манастир: Свършихме всичко, което сме обещали (Снимки + видео)

"Аз се шегувах, че ни струва по 10 млн. лева всяко идване тук и май толкова станаха", обобщи премиерът Борисов.

Борисов в Рилския манастир: Свършихме всичко, което сме обещали (Снимки + видео)
 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?