Следвайте ни

Борисов в Рилския манастир: Отпускаме пари и за строеж на църква в Пловдив ВИДЕО

viber icon

"Не знаех за проблемите на Рилския манастир. Сутринта разбрах и ето, до обяд съм тук. Утре на заседание на властта ще отпуснем 600 000 лева на Рилския манастир. както и на другите - Троянския и Бачковския, и за строеж на нова църква в Пловдив". Това каза премиерът Бойко Борисов, който бе в Рилския манастир и чу за проблемите от игумена епископ Евлогий.

Оказа, че тази година няма предвидени средства за манастира от бюджета, заради което можеше да спрат ремонтите и реставрационните дейности. Премиерът обеща парите да са приведени до дни. Още около 1,3 млн. лева ще са необходими за изграждане на пречиствателна станция, след като бъде довършена административната сграда на полицията, пожарната и кметството до манастира, пише "24 часа".

"Слушах сутринта и сърцето ми се скъса. Толкова много помагаме на манастири  и църкви, правим го и сега", допълни Борисов.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Ани

Ани

02.06.2020 | 20:46

Именно това съм написала че е световно културно наследство и парите идват от ЮНЕСКО а някой с чужда пита помен прави!Сега по-ясно ли станах!

Отговори
2 0
Абе трафиканти

Абе трафиканти

02.06.2020 | 20:39

Само да ви питам - тия, дето триете...вие българи ли сте или турци? Рилският манастир е наистина е безценен, а отговорът на въпроса аз го знам. Остава и вие да отговорите, сами на себе си, докато ми триете коментара.

Отговори
3 0
Котка

Котка

02.06.2020 | 20:31

Ти какво си дала на света, Аничка? Щото Рилската обител е безценна освен за православния свят, още и за световната култура; там има неща, за които и досега се чудят как са направени. Те определено са по-ценни от мърлявите 40 квадрата в някой "Оазис, която си взела без да можеш да я платиш.

Отговори
2 2
Ани

Ани

02.06.2020 | 20:10

Тези пари се дава от ЮНЕСКО ,затова че манастирът е под егидата му.Моля г-н ББ да погаси кредита ми,не за друго и аз ще му скъсам сърцето от Това което чуе .И се надявам като се събудя да съм без кредит!

Отговори
2 2
Вяра

Вяра

02.06.2020 | 17:09

много е лесно да раздаваш народните пари!!!

Отговори
5 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?