Следвайте ни

Борисов: Ще участваме в инициативата "Три морета" с 20 млн. евро

viber icon

С 20 милиона евро ще участва България в Инвестиционния фонд към инициативата "Три морета", в която страната ни е заедно с още 11 европейски държави. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на кабинета, което се провежда чрез видеоконферентна връзка.

"Инициативата е изключително важна платформа за регионално сътрудничество с фокус върху връзките в търговско-икономическата област и върху създаването на по-голяма свързаност по линията Север-Юг в областта на енергетиката, транспорта, комуникациите, информационните технологии, бизнеса", допълни той, пише "24 часа".

Инвестирайки в "Три морета", разкриваме огромни възможности за разгръщането на ключови проекти, каза още Борисов и напомни, че само преди няколко дни българската държава стана собственик на 20 на сто от терминала за втечнен газ край Александруполис в Гърция, което, по думите му, е силен знак за активното изграждане на газопроводите по вертикалата Юг-Север.

Според премиера участието на България в инициативата "Три морета" е геостратегическо и още по-силно затвърждава важната роля на България в региона. Затова националната координация на формата от българска страна ще бъде на много високо ниво, заяви Борисов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Киро

Киро

02.09.2020 | 12:31

В каква инициатива в полза единствено на Полша и пряко насочена срещу Русия ще участваш, бе макак. Вземи изпълни от бърлогата и се появи на площада да те видим на какъв мъж се правиш по цял ден.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?