Следвайте ни

Борисов: Ще направим 2021-а годината на новото начало

viber icon

Премиерът Бойко Борисов поздрави българите с настъпването на Новата 2021 година.

Скъпи приятели и съграждани,

Изпращаме година на изпитание - невиждано досега по своите последствия и мащаби. Вероятно много от Вас ще бързат да забравят случилото се през последните 12 месеца, а не трябва! Несъмнено, сполетя ни бедствие, срещу което битката ни продължава и днес.

Пандемията погуби наши близки, роднини, приятели. Удари тежко всички национални икономики и помрачи ежедневието ни. Винаги обаче съм казвал, че българите показваме своята сила в най-тежките моменти.

И сега беше така. 2020-та година ни показа истинския смисъл на думата ГЕРОИ. Нашите медици, полицаи, лаборанти, фармацевти, здравни и социални работници с цената на пълно себеотрицание денонощно бяха нашият щит срещу заразата. И затова заслужават нашата дълбока благодарност! Пандемията ни научи да работим и да се обучаваме в нови условия. Научи ни да живеем, водени от грижата за другия.

Научихме, че дисциплината и отговорността могат да имат цената на човешки живот. Науката постигна немислимото и изобрети ваксина. Тя ни даде надежда, че можем да победим. Масовата имунизация у нас тепърва стартира. Като правителство ще направим всичко необходимо, за да може всеки български гражданин, който иска, да се ваксинира.

Изпитания имаше и за нас като управляващи. Ужасната пандемия ни принуждаваше да взимаме непопулярни решения. Често оставахме неразбрани, търпяхме много критики. Но, уверявам Ви, нямаше и ден, в който да не мисля за децата, откъснати от училищната среда, за хората, чиито бизнеси не можеха да работят, за нашите съграждани, останали без работа. Но виждах също страха и умората в очите на лекарите, натискът беше жесток. Трябваше да реагираме и за щастие - бяхме едни от първите. Допускахме и грешки. Признахме си ги и ги поправихме. През цялото време обаче ни водеше само едно - да съхраним здравето и препитанието на хората. Водеше ни принципът, че с много труд и упоритост можем да върнем работните места и проспериращата икономика, но човешкия живот не можем. Няма да пропусна и протестите. Те започнаха със справедливи искания, но бяха подменени от провалени политици. Направи се опит да се взриви редът в страната. Затова предложихме рестарт - не се прие. Имахме два пътя - оставка в пандемия, напрежение и неяснота и втори - да продължим да работим. И ние продължихме, защото съм убеден, че това е по-добре за държавата и гражданите в този момент.

На финала сме на 2020-та и тя си отива с цялото предизвикателство, което донесе за целия свят, за всяка държава, за всеки дом и всеки човек. 2020-та ни даде исторически шанс да осмислим със своите действия девиза на държавата ни - "Съединението прави силата". Нека мислим за това! Нека сме силни с всеки жест към непознатия, с всяка мисъл за ближния, с всяка малка постъпка на грижа! Нека 2021 година да не изпитва мъдростта ни. Нека се обединим! Да продължим да се делим значи, че не сме се поучили от грешките си.

Медицината е готова да обърне хода на битката с COVID-19, но трябва да бъдем готови и ние като общество. Затова за 2021 година ще си пожелая най-вече да бъдем сплотени. На борещите се на първа линия с вируса - кураж и сили. На всички български граждани - вяра и търпение.

В първите минути на новата година ще си позволя да бъда оптимист! Защото видях, че сме по-силни от вируса. Защото вече имаме ново оръжие. Защото най-страшното мина. Апокалиптичните сценарии ще оставя за новогодишните пожелания на други политически фигури с претенции за държавници. Ние винаги сме били по-силни в действията. И затова с много работа и решителност от наша страна, с много отговорност и дисциплина от гражданите, както и с помощта на ваксините - ще направим 2021-ва годината на възстановяването, на новото начало, на връщането към нормалния живот. Аз вярвам, че ще успеем! Заедно!

Честита Нова година!

БОЙКО БОРИСОВ

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

КИМОН

КИМОН

01.01.2021 | 16:11

НОВО НАЧАЛО С НОВА КОНСТИТУЦИЯ ХА ЧАСТИТО

Отговори
1 1
обичам думичката Ще

обичам думичката Ще

01.01.2021 | 14:33

Защо не направи това ново начало през 12 те години,в които управляваше? Имаше абсолютната власт .Какво ти пречеше?

Отговори
7 1
Стоян

Стоян

01.01.2021 | 11:23

За шкафчето нищо не каза,за ПКП нищо не каза, за Барселона пак нищо ,за оня дето ще смачкаш..? Знаеш че знаем че се страхуваш за това което ще стане след като паднеш от власт.

Отговори
9 4
БОРИСОВ!!

БОРИСОВ!!

01.01.2021 | 11:06

Това е отговорният държавник, а не откачилия от злоба мунчо! На всички червени боклу-ци, които са се изходили тук, с удоволствие им съобщавам ГОТВЕТЕ СЕ ЗА БОРИСОВ 4!!!! Или ще влизате в пътя, или чемоданите и на Масква! Айде, че дотегнахте на всички! Отнася се и за лузърите, дето се правиха на въстаници!

Отговори
5 10
Майна

Майна

01.01.2021 | 10:37

Махнете го тоя БО-КЛУК поне на първи януари да не го гледаме бе . Унищожи България и българския народ за 12 години, проведе и провежда тотален социален ГЕНОЦИД, докара ни на първо място на планетата по ДРМОГРАФСКА КАТАСТРОФА и СМЪРТНОСТ, а вие сте ми изтъпанчили този тотслитарен БКП диктатор. Срам

Отговори
13 4
Анонимен

Анонимен

01.01.2021 | 10:21

Голям човек с огромно сърце.Браво на премиера!!

Отговори
7 13
Сик

Сик

01.01.2021 | 12:33

Щом ти харесва кумеца на Маргина, нека да те управлява. Ние не го искаме.

Отговори
8 3
Батко

Батко

01.01.2021 | 10:09

Такова лицемерно човеченце.

Отговори
15 6
Това е реч

Това е реч

01.01.2021 | 09:20

на истински държавник! Загрижен за хората и страната! А не като онова злобно и мрачно чудовище в 12 без 10!

Отговори
9 19

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?