Следвайте ни

Борисов: С новите изтребители ще пазим и Северна Македония

viber icon

Премиерът Бойко Борисов наблюдава учението "Ответен удар - 2019 г." на учебния полигон "Ново село" заедно с военния министър Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев.

Формированията, участващи в тактическото учение с бойни стрелби "Strike back 2019", демонстрираха способностите си, показвайки контраатака за възстановяване целостта на отбраната и операция по прочистване на населен пункт. В учението участваха над 800 военнослужещи от въоръжените сили на България, Албания, Гърция, Северна Македония и САЩ. Показани бяха и основни образци техника на участващите нации.

"Като придобием новите изтребители, ще пазим въздушното пространство и на Северна Македония", коментира пред журналисти Борисов по повод преговорите за закупуване на военни самолети. Преговорите със САЩ за 8 F-16 вече са в напреднала фаза.

На въпрос кое в наблюдаваното учение го е впечатлило най-много, той отговори, че него нещо трудно може да го впечатли, защото е участвал в стотици такива занятия.

"Даже на колегата му казах, че има доста да коригират в стрелбата", добави премиерът, цитиран от "Фокус".

След което продължи:

"Първо, много бих искал тези, които ни критикуват, че имаме българо-американска база в "Ново село", да видят какво прекрасно съоръжение е. Второ, днес тук участват и колегите от Гърция, Албания, Северна Македония, САЩ - така ще се извъртят всички. В България всички идват на учения - другите държави ги прескачат, но в България абсолютно всички идват. Имаме надеждна техника, която модернизираме. А и с колегата Зоран Заев говорихме миналата седмица - живот и здраве, сега, като придобием новите изтребители, ще пазим въздушното пространство и на Северна Македония".

Той изтъкна, че това ще е добре и за тях, и за нас.

"Защото така или иначе тези самолети не могат да завият толкова близо и ходят над Северна Македония. Така че тези учения ни дават бойно другарство. Всички ни знаят в света, че продължават цяло лято занятията тука. Над 5000 американски военнослужещи минават и се обучават. И не случайно на 6 май толкова се радват хората на военната техника. И сега продължаваме да окомплектоваме това, което през годините е разрушено. Продължаваме да си модернизираме танковете, да ги ремонтираме, казармите. Проектите вървят", каза още Бойко Борисов. 

През цялото време участието на премиера беше показвано на живо в профила му във Фейсбук, както и всички негови публични прояви напоследък. В случая бяха пуснати четири видеа:

Коментари (4)

$$$

12.06.2019 | 17:57

Небето на Северна Македония се пази вече от изтребителите на Гърция. Македонците наистина ни предложиха сътрудничество, защото те имаха само 1 самолет, но това бе през 2014 година. Проблема е ,че нас няма кой да ни пази..

Отговори
1 0

ИДИОТ

12.06.2019 | 16:37

по голям олигофрен от тоя миндил няма!

Отговори
2 2

Лавров

12.06.2019 | 16:20

Дебилы, бл*дь

Отговори
2 2

*ружба

12.06.2019 | 15:57

от ве.ове за ве.ове

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?