Следвайте ни

Борисов с ексклузивен коментар за АЕЦ "Белене" и "Южен поток"

viber icon

Европейското ни председателство още се дава за пример. Цяла Европа 6 месеца говори за България и това, което прави България за Западните Балкани. Колегите от Западните Балкани го оцениха. Това заяви във Велико Търново по време на осмата политическа академия на Жени ГЕРБ „България с хоризонт Европа 2023“ министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, пише БЛИЦ.

„Видяхте как реагираха и Ципрас, и Заев. Ако не бяхме ние започнали Договора за добросъседство, ако не го бяхме подписали, ако не бяхме помагали за целия този процес... Това, което правим с колегата Ципрас по пристанищата – гръцките и българските, до Русе, това, което ги събра четворката във Варна и се превърна в събитие...”, коментира премиерът.

Той каза още, че строителството на пътищата върви с пълна сила. „Към Търново ще минат два лота бързо. „Струма” се строи активно. Целта е да има свързаност с нашите съседи. Като има свързаност, има и бизнес”, подчерта той.

„Никой повече от нас не е зависим от Черно море. България печели милиарди от туризъм и не ни е все едно дали там ще се напълни с бойни кораби и ще се водят бойни действия. Балансираните ни отношения с Русия в това отношение са много важни. По енергийните проекти... Аз се чудя, като се пенсионирам, БСП какво ще говорят по конгресите си.

„Южен поток” бе спрян след наказателна процедура от Брюксел заради корупция по време на мандата на БСП. А вчера разбрах, че аз съм го спрял. Да, Борисов го спря, след като имаше наказателна процедура.

„Бургас-Александруполис” бе спрян вследствие на страха на еколозите от опасност от разливи.

За АЕЦ „Белене” - сега имаме два собствени реактора и чрез конкурс търсим желаещи да инвестират в този проект. За каква зависимост става въпрос?", попита премиерът.

"В най-тежките времена за Турция и за ЕС всички колеги в Европа се съгласиха срещата ЕС-Турция да се проведе във Варна. И факт е, че след тази среща много европейски лидери започнаха да се срещата с Ердоган", подчерта той.

„Със САЩ работим изключително добре. Правим всичко възможно, като добри партньори, да имаме въоръжение, което да е съвместимо не само с армиите на НАТО, но и да повиши възможностите ни като страна партньор. В отношенията си със САЩ, с Русия, с НАТО, с ЕС подхождаме партньорски и в интерес на България", посочи още Борисов.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?