Следвайте ни

Борисов: Разделението не е било и няма да бъде успешна формула в политиката

viber icon

"Отбелязваме 112 години от обявяването на независимостта на България! Брилянтен ход на българската дипломация и политически елит. Пример как с премерени и смели действия се постига една дългоочаквана цел, особено важна за нашето развитие, самочувствие и международно положение."

Това написа във фейсбук премиерът Бойко Борисов по повод 112 години от обявяване на Независимостта на България. Ето какво още написа премиерът: 

Днес единствено независимите държави могат да отстояват ефективно националния си интерес. Членството в ЕС ни отреди място сред модерните и демократични страни, където гарантирането на свободата и гражданските права е преди всичко останало. Независимостта обаче не е даденост, за нейното отстояване се иска решителност и отговорност.

С решителност и отговорност осъществихме редица стратегически проекти в сферата на енергетиката, отбраната и икономиката - които трайно затвърдиха евроатлантическата ни посока на развитие, защитавайки преди всичко българския национален интерес.
През 1908 г. всички партийни противоречия и лични амбиции са загърбени заради националния идеал. Целта е постигната, а успехът е за целия народ.

И днес хората настояват за икономически и културен напредък и аз съм убеден, че нищо не бива да спъва страната ни по този път. Затова подкрепям всеки глас в тази посока. Но няма да се уморя да казвам, че българският народ е миролюбив народ, че успех се постига с диалог, а не с противопоставяне. Разделението не е било и няма да бъде успешна формула в политиката и събитията отпреди 112 години го доказват. И тогава, и днес единството е това, което трябва да поставяме в основата на всяка национална кауза. Уроците остават и за обществото, и за политическите лидери.

Честит празник!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Стоичков

Стоичков

22.09.2020 | 16:19

Добре написано,но сигурно от някой ПР.Дори не си го е и помислил.Не си спомням последния мандат на кой национален празник е присъствал Б.Б.Стана най активния "политик"в ЕС по социалните мрежи и живи включвания от джипката за реклама на какво Е свършил.

Отговори
1 1
:) :)

:) :)

22.09.2020 | 10:59

С крадливите мутри като този от снимката ли да се обединяваме ?

Отговори
4 2
И аз да попитам!

И аз да попитам!

22.09.2020 | 12:06

С крадливите мутри като този от снимката ли да се обединяваме ? Тъй като за пореден път БЛОКИРАТЕ неудобните за сивочервените комуняги коментари и лайковете към тях!

Отговори
3 0
Уважаеми

Уважаеми

22.09.2020 | 10:15

Господин Борисов! Вашето уважение към Румен Радев като към държавен глава ли е или като към държавна глава.

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?