Следвайте ни

Борисов: Работим за сигурни и стабилни Балкани!

viber icon

Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество с Република Северна Македония бе историческа стъпка в отношенията между двете страни. Знак, че сме се поучили от грешките на миналото и сме готови да работим за сигурни и стабилни Балкани в бъдеще. Това написа на страницата си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

"Европейската интеграция гарантира мир и просперитет. България остава последователна в подкрепата си за европейското бъдеще на Република Северна Македония, но това минава и през стриктното спазване на добросъседските отношения и постигнатите ангажименти в Договора, който подписахме на тази дата преди 3 години" пише още Борисов.

 Пo-рано днес министерството на външните работи публикува Изявление по повод 3 г. от подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество с Република Северна Македония. Подписването на Договора ще остане като едно от най-важните събития в съвремието на нашия регион, пише в изявлението.

Постигнатият преди 3 години успех отвори пътя за европейска интеграция на Република Северна Македония и за членството й в НАТО, пише в изявлението на МВнР.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Реалист

Реалист

01.08.2020 | 18:35

Ти пьрво си оправи дьржавате,че от твоите айдуци,вече никой не ви ще

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?