Следвайте ни

Борисов към министрите: Не коментирайте конфликта Радев - Гешев

viber icon

26 милиона ще струва новият водопровод. Това е единственото решение да се докара вода до Перник за 40 и няколко дни. С тези думи премиерът Бойко Борисов започна днешния Министерски съвет.

„Опитаха се БСП и ДПС да оформят нова коалиции. Знаем как управляваха при Орешарски. Благодаря на двете формации в парламента, които подкрепиха правителството – ОП и ГЕРБ.

  Така че се захващайте за работа да си довършите задачите“, заяви премиерът.

 „Запечатваш, спираш! МВР ще съдействат с всички необходими за това служители“, обърна се Борисов към министрите си и по-специално към Теменужка Петкова, на която нареди:

  „Искам още днес, защото НЕК нещо са се ослушват, да провериш Теменужке два ВЕЦ-а, които казват, че не са работили, а ни съмняват, че са работили нощно време и че са подавали ток към ЕСО“.

  Борисов коментира и спекулациите по темата, че искаме България да бъде в чакалнята на Еврозоната: „Това гарантира, че да стане пак грешката БСП да дойде на власт, няма да пада КТБ, други банки и всичко останало“.

  „Това е най-важната цел - да защитава финансовата система. Когато си в Еврозоната не може да бъдеш от държавите, които са на втора скорост“, допълни премиерът.

  „В конфликта между други институции ви забранявам да се месите и коментирате. Това не е наша работа. Имате си други задачи.

Могат да се опитат да кажат, че и ние сме страна. Не! Ние не сме страна! Ние си гледаме нашите институции“, така Борисов коментира горещите новини около СРС-атата с президента Румен Радев.

  „Реагирах само на това, че не съм отишъл на консултации. Хубаво, но аз не бях поканен, а само Томислав Дончев бе поканен.

  Няма случай, в който президентът Радев да ми е поискал министри и аз да съм му отказал.

  Но да не ме поканиш, да ми дърпаш хората и да кажеш, че не съм отишъл, а да не си ме поканил, е тенденциозно. Бяхме нападнати с лъжа, затова реагирах“, категоричен бе премиерът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?