Следвайте ни

Борисов похвали курса към еврото: За доброто е на гражданите и на бизнеса

viber icon

Премиерът Бойко Борисов коментира във Фейсбук растежа на родната икономики и потвърди курса за влизане в чакалнята на еврото, въпреки направените по-рано изявления, че България ще забави темпото.

"Агенцията за кредитен рейтинг „Фич” потвърди рейтинга на страната ни три пъти Б (BBB) с положителна перспектива. Агенцията подчертава, че растежът на икономиката ни ще бъде 3.3% през тази и следващата година.

Положителна промяна агенцията вижда в бъдещото ни присъединяване към ERM II, а потенциално влошаване - при отказ от поетия път към въвеждането на еврото", написа Борисов.
Той коментира и на какво се дължи добрата оценка за държавата ни. 

"Рейтингът ни е подкрепен от силната външна позиция и традиционно добрите фискални параметри, както и от благонадеждната политическа рамка в резултат от членството ни в ЕС и ясно очертаната перспектива за присъединяване към еврозоната", написа премиерът. И добави, че правителството продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната.

"Приемането на еврото е за доброто на българските граждани и на българския бизнес. То е фундаментално и за положителното развитието на нашата икономика", коментира още Борисов.
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай